52
Fotogalerie

Vylepšená Honda Civic má české ceny. Je levná i se sportovním vzhledem

S vylepšením Hondy Civic přichází i řádně vylepšený ceník s akční nabídkou. Pětidveřový hatchback teď české zastoupení zlevnilo o slušnou částku.

Honda si pro rok 2020 připravila kromě modernizace ostrého Type R i lehké vylepšení standardního Civicu. Menší úpravy na karoserii, přepracované LED osvětlení, nová nabídka litých kol, dodatečné barvy karoserie, kvalitnější materiály a další výbava uvnitř je zde doplněna lepší ovladatelností infotainmentu a klimatizace díky novým fyzickým tlačítkům a otočným voličům – překvapení v dnešní době dotykáčů.

V Česku pak Honda modernizaci Civicu uvádí na trh také s pořádnou akční nabídkou, u které dochází ke snížení cen o 40.000 až 70.000 Kč. Do akční nabídky není zahrnuta úplně základní výbava S, nicméně po slevě vyšší úrovně Comfort již vlastně zcela oholený Civic ani nedává smysl. Comfort totiž nyní začíná na akční částce 449.900 Kč, zatímco původní základ S má cenu od 479.900 Kč.

Mezi motorizacemi není větší výběr, takže všechny nižší výbavy se spoléhají na benzinový tříválec 1.0 VTEC Turbo s výkonem 93 kW (126 koní). Výkonnější benzinový čtyřválec 1.5 VTEC o výkonu 134 kW (182 koní) je výhradně ponechán nejvyšší výbavě Sport Plus. U všech výbav je ale místo šestistupňové manuální převodovky nabízen i automat CVT za příplatek 35.000 Kč.

Ve výchozí akční výbavě Comfort pak najdete sedm airbagů, balíček asistentů Honda Sensing (včetně adaptivního tempomatu a udržování jízdy v pruhu), vyhřívaná přední sedadla, automatickou klimatizaci, elektrické ovládání oken vpředu i vzadu, elektricky ovládaná a vyhřívaná zrcátka, autorádio s 5palcovým displejem, LED světlomety nebo 16palcová litá kola.

Novinkou je v nabídce u výbav Comfort a Executive (od 584.900 Kč) dodatková úroveň Sport Line, která přidává hlavně kožený volant, hliníkové pedály, červené podsvícení ukazatelů, infotainment Honda Connect 2 (u Executive Sport Line i s navigací), sportovní nárazníky po vzoru Type R a také 17palcová litá kola. Jde o příplatek 30.000 Kč (Comfort Sport Line), respektive 40.000 Kč (Executive Sport Line).

Kromě zlaté střední cesty ve formě výbavy Elegance je úplným vrcholem zmíněná úroveň Sport Plus se čtyřválcem 1.5 VTEC od akční ceny 684.900 Kč. Tady už dochází na sportovní prvky standardně, přichází i adaptivní tlumiče, centrální dvojitou koncovku výfuku, bezdrátové nabíjení telefonu, ambientní osvětlení interiéru, infotainment s navigací či audiosystém s 11 reproduktory.

Akční cenovky modernizovaného Civicu platí do 31. 3. 2020 nebo do vyprodání zásob.

Honda Civic

Honda Civic je sportovnější typ vozu od japonské automobilky. Symbol spolehlivosti a robustního zpracování zůstává u atmosférických motorů i poté, co většina konkurence přešla na menší objem a přeplňování.

10. generace • Honda Civic Type-R • Test Honda Civic 5D 1.0 VTEC CVT • Ceny v ČR • Test Honda Civic Sedan 1.6 i-DTEC • Dostupné motory • Test Honda Civic Type R GT 2020

Doporučujeme

Články odjinud