Hlavní obsah

Další italská obec láká na domy za 25 korun. Tentokrát bez přísných podmínek, ale jen ve skupinách

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Idylická Bisaccia je další z řady italských obcí, které chtějí nalákat nové obyvatele na domy za euro. Tentokrát je ale apel mířen především na větší rodiny nebo party přátel. Je to z důvodu, že jsou některé budovy přilepené těsně na sebe nebo dokonce sdílejí společný vchod, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Bisaccia je další z italských obcí, která nabízí domy za euro.

Článek

Prodávat domy za euro je v posledních několika letech oblíbený způsob italských městeček k nalákání nových obyvatel. V podmínkách je poté většinou uvedeno, že noví majitelé nemovitostí musejí do určité doby své domovy zrekonstruovat.

Vesnice Bisaccia v Kampánii se k obdobnému modelu připojila, láká ovšem větší skupiny lidí, ať už široké rodiny nebo společenství kamarádů. „Čelíme specifickému problému. Opuštěné domy se rozprostírají skrz nejstarší část vesnice, jsou na sebe nahuštěné, jeden vedle druhé podél jedné ulice. Často sdílejí stejný vchod,“ vysvětlil starosta Francesco Tartaglia serveru CNN Travel.

„To je důvod, proč zveme rodiny, skupiny přátel nebo příbuzných. Zkrátka lidi, kteří se dobře znají,“ dodal starosta.

V obci je kolem 90 chátrajících domů, které čekají na nové majitele. Na rozdíl od mnoha dalších vesnic si v Bisaccie nekladou podmínky. Očekává se, že lidé domy opraví tak, aby se v nich dalo žít, nemusejí se ovšem zaručit žádnou konkrétní zálohou a není stanoven ani časový limit, během nějž musejí domy zrekonstruovat. „Navzdory těžkým časům byli místní vždy milí, respektující a tvrdě pracující. Chceme, aby tohle místo opět zazářilo,“ dodal starosta.

Malebné italské městečko proslulo „šerednými” obyvateli

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám