Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Striebro nič nezmení. To najdôležitejšie mám pred sebou

Široký úsmev a radostný výskok v cieli hovorili za všetko. Po sérii kvalitných výkonov a solídnych výsledkov sa Paulína Fialková (27) dočkala prvého pódiového umiestnenia v sezóne. V Ruhpoldingu brala druhé miesto v stíhacích pretekoch a opäť potvrdila, že súperky s ňou musia počítať.

21.01.2020 16:17
debata
Druhé miesto Paulíny Fialkovej v Ruhpoldingu Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Sprava druhá Paulína Fialková, víťazka Tiril...

„Je to povzbudenie do ďalšej práce,“ vraví najlepšia slovenská biatlonistka s dôrazom na blížiace sa majstrovstvá sveta v Taliansku (12. – 23. februára).

Je druhé miesto z nedeľňajšej stíhačky želaný rezultát, ktorý vás aj výsledkovo vráti medzi absolútnu špičku?

Neprikladám tomu obzvlášť veľkú vážnosť. Nemyslím si, že sa teraz niečo pre mňa radikálne zmení. S výnimkou úvodného podujatia sezóny v Östersunde som mala stabilne vysokú výkonnosť na všetkých ostatných podujatiach Svetového pohára. Umiestnenie na pódiu bolo na spadnutie, bola to len otázka času. Ja i celý tím sme radi, že sa to konečne podarilo. Dúfam, že sa medzi najlepšie tri prebojujem aj v ďalších pretekoch.

Prišlo umiestnenie v top trojke v pravý čas, keďže o tri týždne sa začína svetový šampionát?

Áno, aj u mňa platí, že lepšie skôr ako neskôr. Na druhej strane, nijakým spôsobom mi to nezväzuje ruky. Viem, čo ma čaká v nasledujúcich týždňoch. Treba ďalej tvrdo pracovať tak, aby prišli ďalšie úspechy.

Cítili ste, že to bol váš najlepší výkon v sezóne?

Určite to nebol top výkon sezóny, ale výkon s najlepším koncom. Myslím to tak, že to konečne vyšlo. V iných pretekoch som podala už aj lepšie výkony. Štyri dni pred druhým miestom v stíhačke som v šprinte sklopila na strelnici všetky terče, ale, bohužiaľ, na pódium to nestačilo.

Čistá streľba a solídny beh vám v šprinte stačili na piate miesto. Svedčí to o tom, že absolútna špička je veľmi vyrovnaná?

Áno, ale prispeli k tomu aj viaceré iné faktory, ktoré v ten deň ovplyvnili preteky. Podala som maximálny výkon, ale na pódiu stáli iné pretekárky. V stíhačke to zase nebolo z mojej strany stopercentné a napokon z toho cinklo striebro. Aj taký je biatlon.

Dejiskom 6. kola SP je tento týždeň Pokljuka, okrem zmiešaných štafiet sú na programe aj vytrvalostné preteky na 15 km a preteky s hromadným štartom (12,5 km). Je to dostatočná generálka na MS?

Štafety v Slovinsku zrejme vynechám. Neberiem to ako generálku na svetový šampionát. Tou sú pre mňa každé preteky vo Svetovom pohári. Vytrvalostné preteky i „masák“ sú moje obľúbené disciplíny, zvykne sa mi v nich dariť. Do Pokljuky sa teším.

Vrcholom sezóny bude svetový šampionát v Anterselve. Plánujete absolvovať kompletný program podujatia alebo sa zameriate na špecifické disciplíny?

Plán je taký, že pôjdem všetky disciplíny. Avšak uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. V každých pretekoch, v ktorých si na seba oblečiem štartové číslo, chcem podať maximálny výkon. Či už je to šprint, stíhačka, štafeta, hromadný štart či vytrvalostné preteky. Nie som prieberčivá, zakaždým idem naplno.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #SP v biatlone #Paulína Fialková