Raketa Saturn V, Apollo 11 a teď i Mezinárodní vesmírná stanice. LEGO představuje další stavebnici z kosmu

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

lego-iss

Mezinárodní vesmírná stanice jako stavebnice LEGO

0Zobrazit komentáře

Ani dva a půl roku po svém vydání neztrácí metrová raketa Saturn V z téměř dvou tisíc kostiček LEGO na popularitě. Dánský stavebnicový gigant proto nyní navazuje další stavebnicí s vesmírnou tématikou, za kterou opět stojí fanoušci. Tentokrát si lze z kostiček postavit Mezinárodní vesmírnou stanici.

Nová stavebnice má 864 kostek a LEGO s ní slaví deset let svého programu LEGO Ideas, v rámci něhož mohou fanoušci posílat své návrhy na nové stavebnice, ze kterých se pak některé skutečně dostanou do produkce.

Také Mezinárodní vesmírná stanice byla původem dílem fanouška Christopha Rugeho, jehož dílo si nakonec LEGO po třech letech vybralo právě pro oslavu celého programu. Loni se v rámci něj dostala do světa například stavebnice Central Perk ze seriálu Přátelé.

V prodeji se Mezinárodní vesmírná stanice objeví 1. února a vedle samotné stanice bude její součástí také raketoplán NASA s třemi malými nákladními loděmi a dvěma minifigurkami astronautů. Kdo už má doma z Lega Saturn V nebo Apollo 11, ani tato stavebnice by mu neměla uniknout. Její cena by se měla blížit 2 tisícům korun.

lego-iss1

Foto: LEGO

Mezinárodní vesmírná stanice jako stavebnice LEGO

lego-iss2

Foto: LEGO

Mezinárodní vesmírná stanice jako stavebnice LEGO

Diskuze (0)

Novinka

Anonym