Hlavní obsah

Bohatý Thajec zabil přítelkyni a je podezřelý z dalších vražd, v rybníku našli 298 kostí

– Bangkok

V Thajsku vzali do vazby 40letého boháče Apičaje Onkvisita kvůli vraždě jeho 22leté přítelkyně Warinsorny Čajačtové. V rybníku na pozemku u Onkvisitova domu minulý týden v pátek policejní potápěči objevili 298 lidských kostí, uvedla agentura AP. Panuje podezření, že muž zabil více žen. Vraždil i jeho otec.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Thajsku zadrželi sériového vraha, v jezírku u něj na zahradě našli stovky ženských kostíVideo: AP

 
Článek

Policie zahájila pátrání po dívce přezdívané Kik loni v srpnu, dlouho však nebyla úspěšná. Až když v lednu dostala tip, že byla dívka zavražděna, došlo k průlomu.

Na boháče, kterému patří tržiště Onkvisit na předměstí Bangkoku, zpočátku nic neukazovalo. Loni v červenci se on i Kik obrátili na policii, protože se dívka údajně stala terčem sexuálního napadení. Krátce poté její rodiče oznámili, že se jejich dcera ztratila.

Až 9. ledna bylo nalezeno dívčino rozkládající se mrtvé tělo. Bylo v rybníku u Onkvisitova domu – nacpané do černého pytle a zatížené činkami. Zakrývala ho kovová brána.

Identifikovat, o čí tělo jde, se podařilo podle velké vytetované ryby na zádech. Boháč, který je závislý na drogách, se pak přiznal, že dívku zabil. Zavřel ji do kovové rakve, aby nemohla odejít, protože se do ní zamiloval. Když rakev otevřel, zjistil, že se dívka udusila.

Jejího těla se rozhodl zbavit v rybníku, kam byli údajně vysazeni masožraví kostlíni, kteří dorůstají až třímetrové délky, potápěči však žádného neviděli.

Rybník plný lidských kostí

Policisté se rozhodli rybník pečlivě prozkoumat, protože měli podezření, že Kik nemusela být jedinou Onkvisitovou obětí. V oblasti bylo pohřešováno více dívek včetně kupříkladu 12letého děvčete. Policie dostala tip, že tam mohou být těla dalších dvou obětí. I proto Onkvisit zůstává ve vazbě.

„Našli jsme v rybníku 289 lidských kostí, ale nemohli jsme zatím zjistit, od kolika jsou lidí. Při vyšetřování se zjistilo, že zmizelo více žen, které byly v kontaktu s podezřelým. Byly to jeho kamarádky, přítelkyně a prostitutky,“ uvedl plukovník Čirarkrit Čarunpat, šéf policejního oddělení pro blaho žen a dětí.

Forenzní expertiza prokázala, že kosti nalezené pět metrů od těla Kik pocházejí nejméně od třech lidí.

„Pátráme také po jeho bývalé přítelkyni, o níž jsme přesvědčeni, že byla svědkyní toho, jak zabíjel zmizelé ženy, anebo o tom má informace,“ dodal plukovník.

Protože si vyšetřovatelé nejsou jistí, zda se našly všechny lidské pozůstatky, chtějí rybník vypustit.

Temná rodinná historie

Podezřelý muž je synem Čalermčaje Onkvista, který byl uvězněn za to, že v roce 1983 zavraždil 15letou dívku a její tělo rozporcoval. Později byl zastřelen.

Matka podezřelého, která byla považována za osnovatelku plánu vraždy z roku 1983, utekla do zahraničí i dcerou.

Reklama

Výběr článků

Načítám