Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Události

Kvůli koronaviru zasedne Světová zdravotnická organizace, pokračuje impeachmentový proces

Harvey Weinstein v pondělí u soudu foto: Reuters

RANNÍ BRIEFING. Editoři serveru Lidovky.cz pro vás připravili přehled nejočekávanějších událostí dne. Co se bude dít?
  5:00

V Paříži pokračují další protesty proti vládnímu plánu důchodové reformy.

Švýcarský Davos uvidí řadu projevu na Světovém ekonomickém fóru, mimo jiné promluví generální ředitel Googlu Sundar Pichai, dcera amerického prezidenta Ivanka Trumpová či britský princ Charles.

Z Mysu Canaveral večer odstartuje raketa Falcon 9 společnosti SpaceX. Ta vynese na oběžnou dráhu sérii 60 satelitů Starlink.

Josep Borrell, šéf diplomacie Evropské unie, se setká s lídrem venezuelské opozice Juanem Guaidóem.

Britská Dolní sněmovna se musí opět zaobírat prováděcím zákonem o brexitové dohodě. Činit tak musí kvůli tomu, že Sněmovna lordů v minulých dnech schválila několik pozměňovacích návrhů.

Hlavní líčení v případu vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové dnes pokračuje ve slovenském Pezinku. Vyslýcháni budou obžalovaní a také svědci.

Kvůli šíření málo prozkoumaného koronaviru v Číně se dnes uskuteční mimořádná schůzka Světové zdravotnické organizace v Ženevě.

V americkém Senátu pokračuje úvodními prohlášeními obžaloby i obhajoby impeachmentový proces s prezidentem Donaldem Trumpem. Proti tomu vznesla Sněmovna reprezentantů ústavní žalobu za zneužití funkce a obstrukcí vůči Kongresu.

Stejně tak se bude americký soud zabývat začátkem procesu s filmovým producentem Harveym Weinsteinem, ten je obviněn ze sexuálního násilí. Proběhnou úvodní řeči obhajoby a obžaloby.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!