Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hudáček se ve 29 letech dočkal prvního hattricku. Přesilovky jsme vlastně ani netrénovali, přiznal

První hattrick v seniorské kariéře zaznamenal liberecký útočník Libor Hudáček. Devětadvacetiletý slovenský reprezentant třemi brankami přispěl ke kanonádě Bílých Tygrů, kteří v dohrávce 29. kola extraligy ve Vítkovicích zvítězili 7:3.

Libor Hudáček slaví se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Hostům na tři body stačila pětiminutovka v úvodu druhé třetiny. Během necelých čtyř minut dali čtyři góly a odskočili na 5:1.

"Pověděli jsme si o přestávce, že ta první třetina nebyla ideální. Všichni jsme si sáhli do svědomí a řekli jsme si, že to, jak začneme přesilovku, tak bude vypadat celá druhá třetina. No a spadlo nám to tam na 2:1 a potom už to tam popadalo," řekl Hudáček.

Šmídův gól na 2:1 odstartoval libereckou smršť. Hosté v rychlém sledu zužitkovali tři přesilovky, při kterých excelovala právě Hudáčkova formace s Birnerem a Lencem.

"To jsme ty přesilovky ani vlastně netrénovali, protože se nám zranil Bulda (Bulíř). Byla to taková improvizace, ale teď to tam padlo. Jsme rádi, že jsme měli takový zápas venku," pochvaloval si Hudáček souhru nově poskládaného prvního útoku Liberce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Liberec

Ta mu nakonec vynesla hattrick. "Je to můj první hattrick v seniorské kariéře. Je to pěkné, že jsem takhle mohl pomoct týmu ke třem bodům a že se mi to konečně podařilo po tolika letech," prohlásil.

U všech gólů mu asistoval Birner, který sám také jednou skóroval. "Je to vynikající hráč a potvrzuje to body i výkony. Klobouk dolů, jak nám to rozdával," pochválil svého křídelníka Hudáček.

Po jeho třetí trefě na ledě ostravské arény dokonce přistála jedna kšiltovka. "Hodil mi ji tam náš fyzio," usmál se Hudáček.

"Už minule, když jsem měl dva góly, mi říkal, že se těší, až mi tu čepku bude moct hodit. Jsem rád, že jsem mu to mohl splnit. Ale vrátil jsem mu ji, ať má co házet příště," řekl Hudáček.

Přes jednoznačné vítězství čekal od trenérského týmu i kritiku. "Myslím, že za třetí třetinu určitě. Bude tam video, sami víme, že to nebylo ideální," uvedl Hudáček, jehož tým třetí část prohrál 1:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články