Hlavní obsah

Nejprodávanějším autem světa je už 15 let stejný model

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Focus2Move vydala každoroční statistiku celosvětových prodejů aut. První čtyři příčky se meziročně nezměnily, králem je už od roku 2004 Toyota Corolla.

Foto: Toyota

Toyota Corolla (2019)

Článek

Leden je měsíc bilancování. Co se týče světových prodejů aut, žádné překvapení ani nyní na předních příčkách modelů nevidíme. Vévodí sedan a hatchback nižší střední třídy vyráběný po celém světě v několika závodech – Toyota Corolla.

Oproti loňsku si navíc corolla polepšila o čtyři procenta na 1,2 milionu prodaných kusů. Druhý zůstává tradičně suverénně nejprodávanější vůz ve Spojených státech, Ford řady F, ten si udržel milionový prodej i přes mírný pokles o 1,1 procenta. Třetí je opět toyota. SUV RAV4 se prodalo 931 tisíc kusů, což představuje dvanáctiprocentní nárůst.

Test Toyoty Corolla 1.8 Hybrid: Už se neschovává

AutoMoto

I přes masivní nástup popularity SUV je tak stále největší masovkou konzervativní corolla  a za ní v závěsu starý dobrý americký pick-up. Největší propad v rámci první desítky zaznamenal Volkswagen Golf – ze šestého až na deváté místo. Ovšem wolfsburský hatchback loni zažil poslední rok ve své sedmé generaci a letos mu pravděpodobně v číslech pomůže nástup „osmičky”.

10 nejprodávanějších vozů světa za rok 2019 najdete ve fotogalerii.

Reklama

Související články

Toyota Yaris se bude vyrábět v Kolíně

V kolínském závodě TPCA se bude vyrábět nový model Toyota Yaris. Zcela poprvé budou ze zdejších linek díky tomuto modelu sjíždět vozy nejen s benzinovým, ale...

Výběr článků

Načítám