Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nové informácie o Michaelovi Schumacherovi (51): Šesť rokov po nehode... Je úplne iný!

Michael Schumacher mal pred šiestimi rokmi vážnu nehodu. Zobraziť galériu (4)
Michael Schumacher mal pred šiestimi rokmi vážnu nehodu. (Zdroj: SITA)

ŽENEVA - Od tragickej nehody Michaela Schumachera (51) uplynulo už dlhých šesť rokov. Bývalý šampión F1 si vtedy na lyžovačke po páde hlavou na kameň zranil mozog napriek tomu, že mal prilbu. Odvtedy boli informácie o pretekárovi veľmi skúpe... Aktuálne sa však objavila správa od uznávaného neurochirurga, ktorý s odstupom rokov jeho aktuálny stav zhodnotil!

„Po takom čase je úplne iný, než ako si ho pamätáme. Samozrejme, že mu drasticky ubudlo svalovej hmoty, krehkejší bude aj jeho kostrový skelet,“ zhodnotil na základe svojich skúseností neurochirurg Nicola Acciari z kliniky v Boloni. 

Michael Schumacher je podľa švajčiarskeho Blicku odkázaný na invalidný vozík, informácie tiež hovoria, že sa takmer vôbec nehýbe a pravdepodobne má trvalo poškodený mozog. Po prepustení z nemocnice sa o niekoľkonásobného majstra sveta má starať rodina v domácom prostredí v Ženeve. 

Galéria: Takto si Michaela Schumachera pamätáme z F1

O tom, do akej miery je schopný vnímať svoje okolie, sa len špekuluje. Do francúzskeho denníka Le Parisien sa však dostali informácie, že Schumacher je pri vedomí. Tieto správy potvrdzujú aj slová bývalého šéfa Ferrarri Jeana Todta, ktorý v decembri prehovoril pre Radio Monte-Carlo.

„Pri takýchto vyhláseniach som vždy opatrný, ale je to pravda. Pozeral som s Michaelom preteky v jeho dome vo Švajčiarsku. Je v najlepších rukách a výborne sa o neho starajú. Nevzdáva sa a stále bojuje,“ povedal Todt.

Viac o téme: Michael Schumacher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu