Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Milióny do športu. Rekonštrukciou prejdú aj Pasienky

Vláda Slovenskej republiky na svojom stredajšom zasadnutí v Bratislave schválila uvoľnenie sumy 22,5 milióna eur na podporu športu.

22.01.2020 12:00
Inter Bratislava, Komárno Foto: ,
Športová hala Pasienky.
debata (3)

Rovných 14 miliónov uvoľnila zriaďovateľom stredných športových škôl na rozvoj systému hokejových akadémií a vytvorenie priaznivého prostredia pre výchovu hokejistov.

Ďalších 8,5 milióna dostane Slovenská basketbalová asociácia na rekonštrukciu a dostavbu športovej infraštruktúry.

Vláda tiež upravila adresátov finančných prostriedkov pri projektoch výstavby športových hál v Dunajskej Strede a Trebišove či prestavbu futbalového štadióna v Seredi.

Formálne tiež upravila rozdelenie päťmiliónovej dotácie pre Slovenskú kanoistiku na rekonštrukciu kanálov pre vodný slalom – pôvodne na obnovu oboch malo ísť po 2,5 miliónov eur, po novom do Areálu vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši poputujú tri milióny eur a na rekonštrukciu areálu Divoká Voda v Bratislave-Čunove dva milióny.

Čerpanie dotácií určených pre hokej je naplánované na roky 2020 až 2023, pričom sa počíta s postupným uvoľňovaním financií pre jednotlivých príjemcov.

K poskytnutiu finančných prostriedkov dôjde po tom, ako Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) oznámi ministerstvu financií splnenie kritérií uvedených v dokumente schválenom vládou SR.

Basketbal dostane finančné injekciu na rekonštrukciu a dostavbu existujúcej športovej infraštruktúry haly na Pasienkoch.

„Táto rekonštrukcia prispeje k vybudovaniu športovo-regeneračného komplexu poskytujúceho vhodné podmienky pre celosezónnu prípravu reprezentačných družstiev. Komplex bude slúžiť na plnohodnotné tréningové činnosti a zároveň bude priestorom pre organizovanie podujatí s domácim aj medzinárodným rozmerom,“ uvádza sa v materiáli vlády.

Vláda už skôr schválila 2 milióny eur na na výstavbu športovej haly v Dunajskej Strede, v stredu iba zmenila ako adresáta prostriedkov z mesta na ním vytvorenú akciovú spoločnosť Aréna DSZ.

Rovnako iba administratívna zmena nastala aj pri dotácii 1,5 milióna eur určenej na komplexnú rekonštrukciu objektu mestskej športovej haly v Trebišove – namiesto mesta sú adresátom financií Technické služby mesta Trebišov.

Aj v prípade Serede ide o úpravu smerovania dvoch miliónov eur – namiesto mesta ho dostane mestská spoločnosť Správa majetku Sereď.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda SR #SZĽH #Pasienky #infraštruktúra