Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta si v přípravě zastřílela proti Jihlavě, Tetteh má hattrick

Fotbalisté Sparty zvítězili v přípravě proti Jihlavě vysoko 5:0. Tři góly dal Benjamin Tetteh, z toho jeden z penalty. Další dva góly přidali Libor Kozák a Georges Mandjeck. V dresu Pražanů se poprvé objevil obránce Michal Szewieczek.

"Jsme spokojení po výsledkové stránce. První poločas byl z naší strany aktivní, byli jsme dobře na míči, dobře jsme napadali rozehrávku soupeře a měli jsme to ve svých rukou," řekl asistent sparťanského trenéra Michal Horňák.

"Druhý poločas jsme nezačali až tak dobře, prvních 20 minut se spíše hrálo na naší straně, ale je dobře, že jsme to zvládli bez obdržené branky. Nakonec je pozitivní, že jsme v druhém poločase dali tři branky," prohlásil někdejší obránce Letenských.

Sparta otevřela skóre už ve třetí minutě, kdy se ranou pod břevno prosadil Kozák. Pět minut nato domácí zvýšili po rohovém kopu a Mandjeckově hlavičce. Po přestávce byl hlavní postavou Tetteh, který nejprve proměnil penaltu a poté v závěru dvěma zásahy v rozmezí pěti minut završil hattrick.

"Jde na něm vidět, že přípravu vzal tak, že se chce prosadit do základní sestavy, a dneska to jenom potvrdil. Byli jsme s jeho výkonem velmi spokojení. Byl aktivní, po ztrátě míče se snažil zabojovat i dozadu, což u něj nebývalo tak zvykem," pochválil ghanského útočníka Horňák.

V dresu Sparty se představil také jednadvacetiletý záložník Jan Fortelný, jenž podzimní část strávil na hostování právě v Jihlavě. "Zápas byl pro mě o trošku víc. Určitě jsem se v Jihlavě vyhrál, měl jsem dostatek herního prostoru na hřišti a nabral jsem sebevědomí," konstatoval odchovanec Pražanů.

Sparta navázala na úvodní přípravnou výhru 1:0 nad Českými Budějovicemi. Pražany nyní v sobotu čeká poslední domácí duel s Ústím nad Labem, poté čtvrtý tým prvoligové tabulky zamíří na soustředění do Španělska.

Přípravná fotbalová utkání:

Sparta - Jihlava 5:0 (2:0)

Branky: 49. z pen., 74. a 79. Tetteh, 3. Kozák, 8. Mandjeck.

Sestava Sparty:

I. poločas: Heča - Vindheim, Štetina, Costa, Frýdek - Fortelný, Mandjeck, Kanga, Trávník, Plavšič - Kozák.

II. poločas: Nita - Szewieczek, Kaya, Štetina, Hanousek - Graiciar, Fortelný, Krejčí, Sáček, Hašek - Tetteh. Trenér: Jílek.

Ostrava - Ružomberok 0:4 (0:1)

Branky: 17. Mojžiš, 63. Twardzik, 77. Kmeť, 82. Takáč.

Sestava Ostravy:

I. poločas: Budinský - Reiter, Pokorný, Stronati, Holzer - Hrubý, Kuzmanovič, Kaloč - Lalkovič, Smola, Buchta.

II. poločas: Budinský - Celba, Procházka, Šindelář, Fleišman - Jánoš, Drozd, Jirásek - Barkov, O. Šašinka, Granečný. Trenér: Kozel.

Liberec - Chrudim 5:2 (2:1)

Branky: 10. Rondič, 14. Mikula, 56. Pešek, 61. Beran, 83. Kuchta - 13. Surmaj, 73. Rybička.

Sestava Liberce: Nguyen (46. Knobloch) - Mikula, Chaluš (73. Pešek), Alibekov, Fukala - Breite, Mara - Kuchta, Beran (70. Michal), Pešek (70. Koscelník) - Rondič (70. Musa). Trenér: Hoftych.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články