Hlavní obsah

Agentka Starlingová z Mlčení jehňátek v seriálu

Právo, Kristýna Čtvrtlíková

Osud titulní hrdinky filmu Mlčení jehňátek, kterou ve snímku z roku 1991 ztvárnila Jodie Fosterová, hlouběji rozebere chystaný americký seriál Clarice. Postava Hannibala Lectera se však prý v nové sérii neobjeví. Zprávu přinesl server Deadline.

Foto: Profimedia.cz

Alex Kurtzman

Článek

Projekt, který chystá dvojice Alex Kurtzman a Jenny Lumetová, má navázat na události filmu Mlčení jehňátek. Děj seriálu se bude odehrávat v roce 1993 a dopodrobna se zaměří na soukromý život Clarice Starlingové, jež se vrátí ke své profesi agentky FBI pátrající po masových vrazích a sexuálních predátorech.

„Po více než dvaceti letech ticha můžeme znovu dát hlas jedné z nejvytrvalejších amerických hrdinek,“ nechal se slyšet autorský tandem. Zatímco dříve se podle Kurtzmana a Lumetové kladl důraz na statečnost a komplexitu jejího charakteru, osobní příběh protagonistky zůstával stranou.

Seriál připravuje televizní síť CBS ve spolupráci s producentskou společností MGM, která už před osmi lety uvažovala o podobném projektu. Série, jež měla pojednávat o pracovních úspěších mladé agentky těsně po absolvování Akademie Federálního úřadu pro vyšetřování, však nakonec zelenou nedostala.

Proslulý thriller Mlčení jehňátek v režii Jonathana Demma je adaptací stejnojmenného románu Thomase Harrise z roku 1988. Snímek obdržel roku 1992 Oscara v pěti kategoriích včetně ocenění za nejlepší film. Clarice nebude jeho jediným sequelem, v minulosti na příběh navázaly mimo jiné snímky Hannibal nebo Červený drak.

Reklama

Výběr článků

Načítám