Společnost Cognate BioServices uzavřela financování kola B a dokončila akvizici společnosti Cobra Biologics

Společnost Cognate BioServices, přední organizace pro smluvní vývoj a výrobu (CDMO) specializovaná na produkty buněčné a buněčně zprostředkované genové terapie, dnes oznámila, že dokončila akvizici společnosti Cobra Biologics, přední společnosti CDMO specializované na poskytování výrobních služeb pro plazmidovou DNA a virový vektor.

Investici do společnosti Cognate a financování akvizice společnosti Cobra vedli za účasti společnosti Medivate Partners stávající akcionář společnosti Cognate, společnost EW Healthcare Partners a její spoluinvestoři.

Díky specializovaným odborným znalostem společnosti Cobra v oblasti plazmidové DNA, virových vektorů, proteinů a mikrobiot, od vývoje až po dokončení, se společnost Cognate stává předním světovým poskytovatelem služeb v oblasti poskytování léčivých přípravků a výrobních řešení pro buněčnou a genovou imunoterapii a regenerativní medicínu po celém světě.

Společnost Cobra Biologics má zařízení s certifikací Osvědčených pracovních postupů (cGMP) ve Velké Británii a Švédsku. Společnost Cognate provozuje výrobní závod o rozloze 80.000 čtverečních stop (více než 7400 metrů čtverečních) se sídlem v Memphisu v Tennessee a specializované vývojové zařízení v Baltimoru.

„Všichni jsme nadšeni, že můžeme tuto transakci uzavřít a začít poskytovat nabídku naší kombinované hodnoty," řekl J. Kelly Ganjei, generální ředitel společnosti Cognate. „Kombinovaná odbornost, infrastruktura a geografická působnost společnosti Cognate-Cobra okamžitě umožní podnikům rychleji, efektivněji a komplexněji reagovat na současné i budoucí potřeby trhu, a to s naším zaměřením na vlastnictví a optimalizaci složitých aspektů dodavatelského řetězce. V rámci podpory této akvizice jsme pracovali na rozšíření našich obchodních kapacit a schopností, abychom našim klientům a jejich pacientům efektivně poskytovali jedinečnou, škálovatelnou možnost vývoje a výroby léčiv".

Tato transakce dále podporuje poslání společnosti Cognate vyhovět potřebám konečného odběratele jejích služeb - pacientům s neuspokojenými lékařskými potřebami, a zaměření na řešení rostoucí poptávky po rychlém přístupu k pokročilým výrobním schopnostem integrovaným do komerčního výrobního prostředí.

O společnosti Cognate BioServices, Inc.

Cognate je dynamická organizace zaměřená na výsledky, která usiluje o poskytování co nejširšího spektra komercializačních služeb společnostem regenerativní medicíny, buněčné imunoterapie a pokročilé buněčné terapie. Cognate poskytuje jedinečnou kombinaci zakázkových služeb společnostem ve všech oblastech klinického a komerčního vývoje se specializací na klinické zkoušky ve střední až pozdní fázi a podporuje naše klienty prostřednictvím přípravy produktů pro komerční výrobu. Cognate využívá vědomosti a odborné znalosti svých obchodních, vědeckých a technických týmů k úspěšnému vývoji autologních a alogenních produktů prostřednictvím mnoha buněčných technologií od začátku do konce. http://www.cognatebioservices.com

O společnosti Cobra Biologics:

Cobra Biologics je přední mezinárodní společnost pro smluvní vývoj a výrobu (CDMO) pokročilých terapií se zařízeními s certifikací Osvědčených pracovních postupů (GMP) ve Švédsku a Velké Británii, z nichž každá má rozsáhlé zkušenosti s obsluhou naší globální klientské základny. Nabízíme širokou škálu integrovaných a samostatných služeb pro klinický i komerční trh. Jako důvěryhodný poskytovatel a klíčový partner v procesu vývoje a komercializace léčiv jsme hrdí na naši vynikající kvalitu výroby a komplexní škálu služeb pro farmaceutický a biotechnologický průmysl. Pro více informací navštivte webové stránky: www.cobrabio.com

O společnosti EW Healthcare Partners:

Společnost EW Healthcare Partners je s téměř 4 miliardami USD, které získala od svého vzniku, jednou z největších a nejstarších soukromých investičních společností ve zdravotnictví a zaměřuje se na kapitálové investice do rychle se rozvíjejících komerčních zdravotnických společností ve farmaceutickém průmyslu, zdravotnických zařízení, diagnostiky a technologicky podporovaných služeb ve Spojených státech a v Evropě. Od svého založení v roce 1985 si EW Healthcare Partners udržuje svůj jedinečný závazek vůči zdravotnickému průmyslu a je dlouhodobým investorem do více než 150 zdravotnických společností v různých odvětvích, stádiích a zeměpisných oblastech. Tým společnosti reprezentuje více než 20 předních investičních odborníků s kancelářemi v Palo Alto, Houstonu, New Yorku a Londýně. Další informace naleznete na webových stránkách www.ewhealthcare.com.

O společnosti Medivate Partners:

Medivate je společnost spravující soukromý kapitál a investiční kapitál, která se zaměřuje na investice do biotechnologického a zdravotnického průmyslu v Asii a Severní Americe. Společnost má veškeré předpoklady pro využívání rychle rostoucích investičních příležitostí v oblasti zdravotní péče mezi Asií a Severní Amerikou a snaží se využívat přeshraničních investičních výhod. Při uzavření svého třetího fondu si společnost Medivate Partners rychle vybudovala pověst poskytovatele přístupu do vnitřních kruhů syndikátů vysokého kalibru a úspěšného investora v oblasti přírodních věd v Asii a Severní Americe.

Naše nejnovější zprávy naleznete na webových stránkách https://www.cognatebioservices.com/category/press-releases/

Pro další informace kontaktujte Jamese Wilkersona na tel.: 901-969-8981

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1080178/Cognate_Bioservices_acquires_Cobra_Biologics.jpg

Klíčová slova USA-zdraví-věda-Cognate BioServices

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Věda, vzdělávání a školství
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.