Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhovor s Nadalom? Pripravte sa na množstvo čudných podmienok

Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič. O tri hrajúce legendy je na Australian Open jednoznačne najväčší záujem. A nielen medzi fanúšikmi. Spraviť rozhovor s jedným z nich je ako mať ich podpis, ale aspoň loptičku, ktorú priamo po zápase hodia medzi divákov.

22.01.2020 15:28
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata (1)

Lenže nič nie je jednoduché. Položiť pár otázok tenisovej hviezde sprevádza v Melbourne množstvo pravidiel. Reportér austrálskeho denníka Sydney Morning – Herald Baum – o tom vie svoje. Na žiadosť o interview so Španielom Rafaelom Nadalom dostal na papieri siahlo dlhý zoznam podmienok.

Prvá a zásadná – rozhovor môže trvať desať, maximálne pätnásť minút. Pochopiteľne, takáto požiadavka nie je u športovcov ničím výnimočná, napokon, skúste spovedať Petra Sagana či Mikaelu Shiffrinovú – dlhšie to nebude.

Viac však prekvapili ďalšie Nadalove požiadavky. Otázky chcel čítať vopred a minimálne jedna sa mala týkať cestovnej poisťovne, ktorá ho dlhé roky sponzoruje. V texte mal údajne nenápadne zaznieť aj slogan španielskej spoločnosti. Na veľké prekvapenie austrálskych novín – tento mal 50 slov. Ďalšou požiadavkou bola fotografia s vysokým rozlíšením od spomínanej cestovnej poisťovne.

Reportér tieto podmienky odmietol. „A vie vôbec Nadal o týchto machináciách s jeho vlastným menom? Mal by. Je príliš veľká postava na to, aby sa s ním zaobchádzalo ako s pešiakom. Počas kariéry zarobil 170 miliónov amerických dolárov, takéto jednanie potom vyznieva ako šikanovanie a samotný tenista ako chamtivec,“ poznamenal na margo situácie rozhorčený novinár.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Australian Open