Hlavní obsah

Zeman udělil milost, recidivistovi prominul tři tresty

Novinky, jas
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman udělil milost muži, který byl odsouzen za krádeže a loupež. Muž podstupuje léčbu nádorového onemocnění a má přerušený výkon trestu. O udělení milosti informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Prezident republiky prominul omilostněnému muži zbytky tří nepodmíněných trestů odnětí svobody uložených mu za trestné činy krádeží a loupež. Prezident republiky přihlédl k jeho závažnému zdravotnímu stavu způsobenému nádorovým onemocněním a dalšími chorobami, které jej závažným způsobem a bezprostředně ohrožují na životě,” uvedl Ovčáček, podle něhož se omilostněný muž sám stal v minulosti terčem násilného útoku, který přispěl ke zhoršení jeho zdravotního stavu.

Zeman udělil milost i přesto, že jde o recidivistu. Omilostněný byl osobou bez přístřeší, z čehož údajně vycházela i jeho trestná minulost.

Zemanem omilostněný muž byl víckrát trestaný. Ve vězení nikdy nebyl

Domácí

„Prezident republiky má však za to, že pokud omilostněný navzdory tíživým okolnostem projevuje úsilí o vedení dalšího bezzávadového a pro společnost přijatelného způsobu života, je třeba jej v této snaze podpořit,” uvedl Ovčáček.

Návrh na udělení milosti předložila prezidentovi ministryně Marie Benešová (za ANO).

V minulosti Zeman udělil několik milostí. Nejznámějším omilostněným byl dvojnásobný vrah Jiří Kajínek.

Milost od Zemana dostal patnáctkrát trestaný recidivista bez řidičáku s cukrovkou a nekrózou

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám