Hlavní obsah

Turistům v Brně nabídnou industriální stezky

Právo, MIŠ

Moravská metropole se letos chystá turistům ve velkém připomenout slavnou průmyslovou minulost města. Na jeho návštěvníky čekají netradiční přednášky v průmyslových objektech, komentované prohlídky o současných i zaniklých fabrikách nebo se lidé sami vydají na industriální stezku kolem řeky Svitavy.

Foto: Michal Šťastný

Program Brno Industria zavede návštěvníky i do brněnské části Maloměřice a Obřany, kde se nachází bývalá přádelna Eduarda Esslera.

Článek

„Budeme objevovat příběhy průmyslových staveb, příběhy slavných osobností a rodin a mapovat také současné kreativní průmysly,“ popsal Jan Gerych z Turistického informačního centra města Brna, které program Brno Industrial připravuje jako jedno z hlavních lákadel letošní turistické sezony.

Vodohospodáři v Brně bojují s bobry

Domácí

Na první tematické putování za průmyslovou minulostí Brna se vydají návštěvníci na jaře. Už nyní však organizátoři představili hlavní atrakce programu, na který se bude možné registrovat. Turisté naskočí například s průvodci do tramvaje a vyjedou na poznávací trasu po městské části Maloměřice a Obřany, kde se nachází někdejší přádelna Eduarda Esslera, Cementárna Maloměřice a další bývalé fabriky.

Okolo centra

Při přednáškách zase lidé nahlédnou do areálu Vlněna, kde průmyslové objekty nahradil moderní kancelářský komplex. Pokud ale návštěvníci chtějí historii Brna poznat na vlastní pěst, mohou vyrazit na industriální stezky. Jeden z okruhů povede okolo hranic centra města, jiný zase představuje průmysl u řeky Svitavy.

„Nyní finišujeme jednání s partnery. Předpokládám, že v únoru odtajníme ještě další akce, které pro návštěvníky chystáme,“ uvedl Gerych.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám