Hlavní obsah

Star Treku jsem se v dětství bál, vzpomíná autor série Star Trek: Picard

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký spisovatel Michael Chabon je znám jako autor knihy Úžasná dobrodružství Kavaliera a Claye a držitel Pulitzerovy ceny. Slavná je také kniha Židovský policejní klub. Chabon, který se podílel i na filmech Spider-Man 2 a John Carter: Mezi dvěma světy, je fanouškem alternativní historie a hlavně seriálu Star Trek. Díky tomu se stal showrunnerem (něco mezi autorem a producentem) seriálu Star Trek: Picard, který startuje na CBS All Access 23. ledna.

Foto: Profimedia.cz

Michael Chabon

Článek

Sir Patrick Stewart se v seriálu opět objeví jako Jean-Luc Picard, bývalý kapitán, který tráví stáří na vinici.

Chabon si dodnes dobře vzpomíná na chvíli, kdy poprvé viděl Star Trek: „Neviděl jsem celý díl, tehdy jsem ani nevěděl, co to je. Jasně si vzpomínám, že jsem se vyplížil z postele, to mi byly tak čtyři roky, možná jsem předstíral, že chci sklenici vody. Táta se díval na něco, kde byl chlápek se špičatýmu ušima a strašidelným obočím a nějaká dáma se špičatýma ušima.“

„Někoho tam řízli, byla tam krev. Já si říkal, že to nechci vidět. Je to fakt strašidelné!“ vzpomíná autor, který si pak na Star Trek vzpomněl až za šest let. Tehdy se stal velkým fanouškem, když poprvé viděl epizodu Amok Time. V dospělosti pak viděl další kapitolu z historie Star Treku, seriál Next Generation, ale nebyl z něj úplně nadšený.

„Moc velký dojem to na mě neudělalo, když jsem to viděl poprvé,“ vzpomíná. „Ten seriál nebyl moc dobrý, když začínal. Skutečně jim chvíli trvalo, než přišli na to, jak to dělat aby to fungovalo.“

Tarantino ztratil zájem o film Star Trek, ale seriál pokračuje

Film

Pak ale přišla chvíle, kdy se to zlepšilo a spisovatel zatáhl do světa Star Treku i svou budoucí ženu Ayelet. Patrick Stewart (kapitán Picard), který je dnes oslavován jako ikona seriálu, ovšem v té době slavný nebyl, připomněl Chabon. Hvězdami byli spíš LeVar Burton nebo Wil Wheaton.

Spisovatel si tehdy kreslil vlastní vesmírné lodě a různé druhy mimozemských ras, ale napsat vlastní příběh ze světa Star Treku ho prý nelákalo. Bavilo ho spíš napodobovat styl Sherlocka Holmese nebo Roberta E. Howarda.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám