Hokejová extraliga se neuzavře. Kluby ji zatím nepřevezmou, herní model se nemění

Sport ČTK Sport, ČTK
22. 1. 2020 16:53
Hokejovou extraligu bude v příští sezoně řídit Český svaz ledního hokeje (ČSLH). Vedení Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) se totiž dnes rozhodlo, že nyní nepožádá o převzetí řízení soutěže, na což mělo podle předchozí dohody právo. Neměl by se proto ani měnit herní model extraligy.
Jaromír Jágr patří k nejhlasitějším zastáncům uzavření extraligy
Jaromír Jágr patří k nejhlasitějším zastáncům uzavření extraligy | Foto: Milan Kammermayer

Podle svazu se měla APK LH rozhodnout, zda požádá o převzetí řízení extraligy, do konce ledna. Následně představitelé některých klubů chtěli mimořádně jednat o změně herního systému extraligy a zrušit přímý sestup. V příští sezoně by tak nejvyšší soutěž hrálo 15 týmů, neboť by stávající účastníky doplnil vítěz první ligy.

K této variantě by nyní dojít nemělo. Když APK LH do konce ledna o změnu nepožádá, bude extraligu v sezoně 2020/21 řídit svaz. Změnu by musel odhlasovat výkonný výbor ČSLH v čele s prezidentem Tomášem Králem, který v minulosti několikrát uvedl, že preferuje přímý postup a sestup mezi soutěžemi. Zasadil se také o změnu dřívějšího modelu, kdy byla zrušena baráž mezi extraligovými a prvoligovými kluby.

APK LH ale chce v budoucnosti extraligu stejně jako v minulosti řídit. Pod dohled hokejového svazu přešla soutěž v roce 2016. "Požádáme o převzetí soutěže, jakmile bude potřebná dokumentace zpracovávaná ve spolupráci s jednou z nejrenomovanějších poradenských firem k dispozici," uvedli představitelé asociace v tiskové zprávě.

Informace o možném zrušení sestupu nechtěli komentovat. "Protože se o tomto ve stávající sezoně formálně nejednalo a pro tyto mediální výstupy, které poškozují dobré jméno extraligy, tedy není relevantní podklad," dodaly kluby.

 

Právě se děje

Další zprávy