Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Prezident Miloš Zeman udělil dvanáctou milost: Vyhověl muži s vážným nádorovým onemocněním

Miloš Zeman popřál občanům České republiky.
Zdroj: facebook
milost
Prezident České republiky Miloš Zeman (75) udělil již dvanáctou milost v řadě. Ve středu vyhověl žádosti muže, který je vážně nemocný. Omilostněný muž je sice recidivista, ale momentálně prochází náročnou onkologickou léčbou a Zeman mu odpustil tři nepodmíněné tresty za krádež a loupež. Informoval o tom mluvčí Jiří Ovčáček (41).

„Prezident republiky přihlédl k jeho závažnému zdravotnímu stavu způsobenému nádorovým onemocněním a dalšími chorobami, které jej závažným způsobem a bezprostředně ohrožují na životě. Zohlednil i skutečnost, že sám omilostněný se v minulosti stal obětí násilného útoku, při kterém utrpěl těžkou újmu na zdraví a který ke zhoršení jeho zdravotního stavu také přispěl,“ informuje Hrad na svých stránkách.

Prezident Miloš Zeman (75) udělil již dvanáctou milost v řadě. Miloš Zeman zároveň dodal, že omilostněného recidivistu je nutné podpořit v úsilí o vedení života, který je pro společnost přijatelný. Muž, který trpí vážným nádorovým onemocněním v současnosti prochází náročnou onkologickou léčbou.

„Prezident republiky považoval za správné učinit toto milosrdné gesto i přesto, že omilostněný je recidivistou a že se jedná o osobu v minulosti dlouhodobě bez stálého přístřeší, z čehož i jím páchaná předchozí trestná činnost vycházela,“ sdělil Jiří Ovčáček.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy