Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ruské sportovní dvojice na ME dominují, drží první tři místa

Všechny tři ruské sportovní dvojice se seřadily za sebou na prvních třech místech po krátkém programu na mistrovství Evropy. Vedou obhájci bronzových medailí Alexandra Bojkovová a Dmitrij Kozlovskij. Před druhými Darjou Pavljučenkovovou a Denisem Chodykinem mají velký, bezmála osmibodový náskok. Na bronzové příčce se drží loni druzí Jevgenija Tarasovová a Vladimir Morozov. Češi ve Štýrském Hradci nestartují.

Alexandra Bojkovová a Dmitrij Kozlovskij ovládli na ME krátký program
zdroj: ČTK/AP

Juniorští vicemistři světa z roku 2017 na seniorském evropském šampionátu závodí podruhé, loni skončili třetí. Čerstvě osmnáctiletá Bojkovová a její o dva roky starší partner navázali na výborná vystoupení z podzimní Grand Prix a známkou 82,34 bodu si o více než dva body vylepšili osobní rekord.

Průběžně druhá je další mladá ruská dvojice, sedmnáctiletá Darja Pavljučenkovová a dvacetiletý Denis Chodykin. Pátý pár loňského ME získal takřka 75 bodů a nechal přibližně o bod a půl za sebou dvojnásobné mistry Evropy z let 2017 a 2018 Jevgeniji Tarasovovou a Vladimira Morozova.

Nejzkušenější ruští krasobruslaři v této kategorii v krátkém programu doplatili na hrubou chybu v jedné ze zvedaček, kdy jen těsně unikli vážnému karambolu. Tarasovová se nad partnerovou hlavou odchýlila z rovnovážné pozice a museli odvracet její pád z velké výšky. To se jim povedlo, ale kvůli předčasnému ukončení těžkého prvku výrazně ztratili. Před pátečními volnými jízdami za lídry zaostávají takřka o devět bodů.

Loňští evropští šampioni Vanessa Jamesová a Morgan Cipres z Francie titul neobhajují, protože si naplánovali roční závodní pauzu. 

Výsledky krátkého programu sportovních dvojic na ME v krasobruslení

1. Bojkovová, Kozlovskij 82,34, 2. Pavljučenkovová, Chodykin 74,92, 3. Tarasovová, Morozov (všichni Rus.) 73,50, 4. Della Monicaová, Guarise (It.) 70,48, 5. Haseová, Seegert (Něm.) 70,43, 6. Zieglerová, Kiefer (Rak.) 67,90.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články