Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona a Real hanbu odvrátili, Atlético nie. Vyradil ho treťoligista

Futbalisti Atlética Madrid senzačne skončili už v šestnásťfinále španielskeho Kráľovského pohára. Vo štvrtok prehrali na pôde treťoligového mužstva Cultural Leonesa 1:2 po predĺžení.

22.01.2020 22:07 , aktualizované: 24.01.2020 08:44
Antoine Grizemann Foto: ,
Antoine Griezmann.
debata

Zverenci Diega Simeoneho sa síce pred takmer 13.000 divákmi na štadióne Reino de Leon dostali do vedenia, ale v závere riadneho hracieho času oň prišli a v predĺžení inkasovali druhýkrát.

„Nedokázali sme streliť viac gólov a je to len a len moja zodpovednosť. Domáci si zaslúžili víťazstvo,“ povedal Simeone na pozápasovej tlačovej konferencii.

Barcelona sa v stredu prebojovala do osemfinále. Na postup sa však natrápila, na pôde treťoligového klubu UD Ibiza zvíťazila 2:1, keď hroziace prekvapenie na svoj úkor odvrátili až v druhom polčase vďaka dvom gólom Antoinea Griezmanna.

Katalánsky veľkoklub nenastúpil pred 6500 divákmi na štadióne súpera v najsilnejšom zložení. Hostia dlho nedokázali odpovedať na rýchly vedúci zásah Pepa Cabelleho, až v závere ich pri neúčasti Lionela Messiho či Luisa Suareza vykúpil francúzsky útočník.

V 72. minúte zužitkoval na vyrovnanie prihrávku Frenkieho de Jonga pomedzi brániacich hráčov. V nadstavenom čase sa domáci odvážne pustili do útoku, no po hraničných situáciách na oboch koncoch ihriska zakončil barcelonskú kontru opäť Griezmann a rozhodol o postupe favorita.

Real Madrid sa predstavil pred ešte skromnejšou kulisou, 4000 fanúšikov sledovalo, ako uspel na ihrisku ďalšieho treťoligistu Unionistas Salamanca 3:1.

Úvodný zásah hostí strelil Gareth Bale, ktorý sa dočkal premiérového gólu v drese „bieleho baletu“ od 1. septembra.

Šestnásťfinále Copa del Rey:

Cultural Leonesa – Atletico Madrid 2:1 pp (1:1, 0:0)
Góly: 83. Castaneda, 108. Benito – 62. Correa

UD Ibiza – FC Barcelona 1:2 (1:0)
Góly: 9. Caballe – 72. a 90.+4 Griezmann

Unionistas Salamanca – Real Madrid 1:3 (0:1)
Góly: 57. Romero Morillo – 17. Bale, 62. Gongora (vlastný), 90.+2 Diaz

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #atlético madrid #Antoine Griezmann #Španielsky pohár