Hlavní obsah

Volkswagenu hrozí v Kanadě pokuta 3,4 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadská prokuratura navrhla vyměřit německému automobilovému koncernu Volkswagen pokutu 196,5 milionu kanadských dolarů (zhruba 3,4 miliardy Kč) za emisní skandál poté, co se firma přiznala k řadě pochybení. Informovala o tom ve středu agentura Reuters s odvoláním na mluvčího podniku.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Logo Volkswagenu na autosalonu v Los Angeles

Článek

Kanadská vláda Volkswagen obvinila z porušování kanadského zákona o ochraně životního prostředí a z podávání zavádějících informací. Tvrdí, že německý podnik do Kanady dovezl téměř 128 000 automobilů, které nesplňovaly emisní předpisy.

Volkswagen v září 2015 v reakci na obvinění amerických úřadů přiznal, že zhruba do 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku. Skandál již automobilku stál 30 miliard eur (754 miliard Kč), píše Reuters.

V Německu obvinili dalších šest manažerů Volkswagenu kvůli dieselgate

Ekonomika

S USA se Volkswagen už na začátku roku 2017 domluvil na urovnání sporu. V rámci dohody automobilka přiznala vinu ohledně porušení některých ustanovení amerického práva a má zaplatit 4,3 miliardy dolarů (zhruba 88 miliard korun).

Koncern Volkswagen vlastní 12 značek. Patří mezi ně značky osobních automobilů VW, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini a Porsche, značky nákladních aut MAN a Scania a rovněž užitkové vozy Volkswagen a motocykly Ducati.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám