Hlavní obsah

Benzin a nafta v Česku přestaly zdražovat

Pohonné hmoty v Česku za poslední týden mírně zlevnily. Průměrná cena benzinu klesla od minulé středy o šest haléřů na 32,32 koruny za litr. Rovněž o šest haléřů zlevnila nafta, a to na 32,03 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny paliv sleduje. Od začátku roku přitom ceny pohonných hmot v Česku rostly.

Článek

Nejdražší benzin i naftu kupují řidiči na Vysočině, kde průměr ovlivňují vyšší ceny pohonných hmot u pump na dálnici D1.

Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Naturalu 95 na Vysočině ve středu činila 32,91 koruny za litr. Stejné množství dieselu u tamních pump vyjde na 32,65 koruny.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 22. lednu

Druhým nejdražším regionem je Praha. Průměrná cena benzinu v hlavním městě je 32,83 koruny a nafty 32,52 koruny za litr.

Pohonné hmoty v Česku už zdražily na říjnovou úroveň

Ekonomika

Naopak nejlevnější pohonné hmoty mají pumpy v Jihočeském kraji s průměrnou cenou 31,86 koruny za litr benzinu. Nafta vyjde na jihu Čech na 31,59 koruny stejně jako v Karlovarském kraji.

Zlevnila i ropa

Ve středu zlevňovala i ropa. Zapříčinila to zejména zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA), která v první polovině roku očekává nadbytek této suroviny na trhu.

Kolem 18:35 SEČ vykazovala cena severomořské ropy Brent pokles o 2,2 procenta na 63,14 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) ve stejnou dobu odepisovala 2,7 procenta na 56,78 dolaru za barel.

Reklama

Související články

OPEC doporučil další útlum těžby ropy

Výbor složený ze zástupců Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) a jejích spojenců v čele s Ruskem se ve čtvrtek shodl, že doporučí rozsáhlejší snížení těžby...

Výběr článků

Načítám