Hlavní obsah

Nový Ford Mondeo má dorazit příští rok, naznačuje uniklý dokument

Novinky, laz

Ford představí nové Mondeo v roce 2021, jak naznačuje uniklý dokument pro dodavatele, který zveřejnil britský Autocar. Legenda střední třídy si nejspíš ponechá své jméno, pravděpodobně však bude crossoverem.

Foto: Ford

Ford Mondeo aktuální generace

Článek

Aktuální Ford Mondeo se na cestě do Evropy, kde se nabízí jako příbuzný model Fusion, před pár lety dost zdržel a nyní stojí na okraji zájmu zákazníků a konec konců i automobilky. Nástupce se chystá. Alespoň pokud můžeme věřit dokumentu, který zveřejnil Autocar.

Ford se svých MPV ještě nevzdá, Galaxy a S-Max elektrifikuje

AutoMoto

Jedná se o vzkaz dodavatelům a prodejcům, který popisuje zadní nápravu připravovaného modelu. V textu stojí „2022 Ford Mondeo CD542”. Modelový rok 2022 začíná v půlce roku 2021, z čehož lze usoudit, že novinku bychom měli vidět v dostatečném předstihu příští rok.

Dokument dále naznačuje, že by modrý ovál měl nadále použít označení Mondeo. Kódové označení CD542 pak původně náleželo nástupci amerického Fusionu, než se Ford rozhodl jej vůbec neuvést.

Test Fordu Focus Active 2,0 EcoBlue: Není jen dalším crossoverem

AutoMoto

Dokument konkrétně popisuje speciální nástroj na výměnu zadního „listového pera”. Archaické řešení odpružení se dnes v osobních autech nepoužívá, ovšem v tomto případě by se mohlo jednat o specifické doplňkové řešení umístěné napříč, které by ušetřilo místo pro baterie v zádi. Očekává se totiž volba plug-in hybridního či čistě elektrického ústrojí.

Nejen to, Mondeo pravděpodobně už nebude klasickým zástupcem střední třídy. Tedy sedanem a kombi, jak jej všichni známe. Testovací muly coby prodloužené a ještě zvýšené vozy Focus kombi Active a zákulisní informace naznačují, že nová generace půjde cestou crossoveru, zvýšeného vozu nepřesně charakterizovatelného typu karoserie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám