Hlavní obsah

Angelina Jolie chce v televizi učit mladé, jak poznat fake news

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Angelina Jolie bude výkonnou producentkou BBC My World, pořadu, který má teenagerům vysvětlit, jak se dělají zprávy a jak poznat ty falešné.

Foto: Reuters

Americká herečka, producentka a režisérka Angelina Jolie.

Článek

„Jako rodič jsem šťastná, že budu moci podpořit pořad, který chce dětem pomoci naučit se víc o životě dalších mladých lidí všude na světě a propojit je,“ uvedla.

Každý týden bude připravovat půlhodinový díl pro BBC World News, série má být přístupná také na YouTubu a na BBC iPlayer ve Velké Británii. Pořad má pomáhat dospívajícím, na které se denně valí téměř nezvladatelný obsah sociálních sítí, a učit je rozlišovat různé úrovně kvality.

„Máme mezeru v produkci pro mladé, kteří chtějí pochopit, jak se vyrábějí zprávy a hodnoty, které jsou za tím. Potřebují prostředky, jak rozlišit skutečné zprávy od falešných, a schopnost kriticky přemýšlet o informacích, kdykoliv se s nimi setkají,“ dodal Jamie Angus, ředitel BBC World Service Group. Pořad mají moderovat Nomia Iqbal a Radzi Chinyanganya.

Foto: Columbia Pictures

Angelina Jolie

Angelina Jolie začínala na střední škole jako modelka, později začala hrát ve filmech. Proslavila se třeba akční sérií Lara Croft nebo filmy Narušení, Wanted, Beowulf, Pan a paní Smithovi, Svět zítřka, Sedmý hřích, 60 sekund a Bláznivá runway.

Zkuste si učit mediální výchovu v zemi, kde politici běžně sdílejí dezinformace, říká pedagog

Věda a školy

I když ještě stále hraje, v poslední době se její zájem přesouvá na režii a produkci. Momentálně natočila snímek Those Who Wish Me Dead. Režíroval ho Taylor Sheridan, který stál za velmi dobře hodnoceným filmem Wind River.

Novinka má být neowestern podle knihy Michaela Koryty, který se odehrává v divočině kdesi v Montaně. Mladý svědek vraždy se tam ukrývá, ale dva najatí zabijáci ho stopují a mají ho umlčet. V dalších rolích by měli hrát Jon Bernthal, Tyler Perry, Aidan Gillen či Medina Senghore.

Mimo jiné režírovala snímek z Kambodži Nejdřív zabili mého otce o vražedném šílenství komunistického diktátora Pol Pota. Ten v sedmdesátých letech zrušil školy, úřady, banky i buddhistické kláštery. Zbudoval koncentrační tábory a zahájil masové vraždění. Podle různých odhadů kvůli Pol Potovi zemřelo asi 2 až 2,5 milionu Kambodžanů. Produkovala také film The Breadwinner o afghánské holčičce, která žije pod nadvládou hnutí Tálibán.

Jourová: Reakce na nařízení EU o ochraně dat je v ČR hysterická, věříme fake news

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám