Hlavní obsah

Alfa Romeo si má k výročí chystat malý crossover a pořádně silnou Giulii

Objevují se zprávy o tom, že v rámci výročí 110 let existence představí italská automobilka Alfa Romeo během června určité novinky. Jednou má být malý crossover, druhou pak ještě silnější verze už tak nabušeného sedanu Giulia.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Se zprávami o tom, že Alfa Romeo chystá na čtyřiadvacátého června letošního roku představení studie crossoveru ze segmentu B, přišel italský server Motori Online. Vůz by měl být údajně uveden na trh v roce 2022 a v portfoliu Alfy se umístí pod současné SUV Stelvio a chystaný velký model Tonale. Postaven bude údajně na kompaktní modulární platformě skupiny PSA, kterou používá třeba francouzský Peugeot 2008.

Záchrana pro Alfu Romeo? Mohla by dodávat podvozky ostatním značkám

AutoMoto

Web Mopar Insiders navíc přišel se zprávou, která nadchne snad každého milovníka rychlých vozidel. Italové podle zákulisních informací chtějí své 110. výročí vzniku oslavit ve velkém stylu a chystají představit model Giulia ve verzi Gran Turismo Alleggerita, který by měl výkonem stát nad současnou nesilnější verzí Quadrifoglio s legendárním čtyřlístkem na kapotě.

Foto: LL, Novinky

Alfa Romeo Giulia

Očekává se, že Alfa vůz permanentně nezařadí na svůj seznam sériově vyráběných automobilů, ale Giulia GTA vznikne jako limitovaná edice se 628 koňskými silami pod kapotou, pravděpodobně pouze pro evropský trh.

Nenechám zemřít ani jednu značku, říká o fúzi s Fiat Chryslerem šéf PSA

AutoMoto

Co se dalších technických specifikací týče, Alfa Romeo pravděpodobně zklame milovníky poctivých manuálních převodovek, protože zdroje blízké vývoji tvrdí, že Giulia GTA dostane jedině osmistupňovou automatickou převodovku ZF. Očekává se také, že vůz bude asi o 20 kilogramů lehčí než verze Quadrifoglio s manuálem. Naopak se neví, zda dorazí se zadním pohonem nebo čtyřkolkou.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Alfa Romeo Tonale

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám