Hlavní obsah

Nelegální hernu v pražské tržnici Sapa ukrývala půjčovna svatebních šatů

Novinky, jap

Do areálu tržnice Sapa v pražské Libuši dorazilo ve čtvrtek odpoledne několik desítek celníků včetně zakuklenců se samopaly. Důvodem bylo podezření, že se v areálu nachází nelegální herny. Dvě nakonec celníci opravdu objevili.

Zásah v tržnici SapaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Více než čtyřicet příslušníků pražské Celní správy se ve čtvrtek odpoledne podílí na akci, která je zaměřená na nelegální herny. Měli jsme vytipována tři místa, na kterých by se v tržnici Sapa mohly takovéto herny provozovat. Podezření se potvrdilo ve dvou případech,” uvedla na místě mluvčí celníků Ivana Kurková.

Jedna z heren se ukrývala v nenápadné půjčovně svatebních šatů. Nechyběla v ní ruleta ani nelegální herní automaty.

V pražské Sapě našla kontrola sépie prošlé tři roky a neznačené maso

Ekonomika

Obě objevené nelegální herny střežili celníci v kuklách a se samopaly. „Do jedné z heren jsme se dostali až po opakovaných zákonných výzvách. Když jsme chtěli o otevření požádat zámečníka, otevřeli nám dotyční sami,” doplnila mluvčí.

Nalezenou ruletu, herní automaty i živý stůl, u kterého se hrají karetní hazardní hry, celníci zajistí. Celý případ poputuje do správního řízení, ve kterém se rozhodne, zda nechají celníci zajištěné předměty zlikvidovat, nebo zda bude jejich osud jiný.

Obě herny prohledal také psovod celníků se psem specializovaným na vyhledávání drog. Ty však nenašel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám