Očekávané události pátku 24. ledna 2020

24. ledna 2020 Události Autor: Daniel Blažke

Proglas uvádí výběr očekávaných událostí pátku 24. ledna 2020.

V Záhřebu se dnes bude konat neformální zasedání ministrů vnitra zemí Evropské unie. Debatovat budou mimo jiné o další strategii v boji proti pašerákům lidí.

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel v Bruselu podepíší brexitovou dohodu.

V Paříži se očekává rozsudek v procesu s náborářem teroristické organizace Islámský stát ve Francii Mouradem Faresem, napojeným mimo jiné na pachatele teroristických útoků v Paříži z roku 2015.

V Bagdádu se sejde demonstrace proti americké přítomnosti v Iráku; vyzval k ní vlivný irácký duchovní Muktada Sadr, jehož politické uskupení má nejpočetnější zastoupení v místním parlamentu.

Papež František se setká s americkým viceprezidentem Mikem Pencem.

Premiér Andrej Babiš uvede vicepremiéra a ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka do funkce ministra dopravy.

V 18.00 začne takzvaný hackathon #ZNAMKAMARADA, na kterém budou programátoři tvořit e-shop pro prodej dálničních známek. Potrvá do 26. ledna. V pondělí chtějí e-shop předat státu.

V kostele svatého Václava v Brumově na Zlínsku se lidé naposledy rozloučí se spisovatelkou a manželkou Ludvíka Vaculíka Madlou Vaculíkovou, která zemřela minulý týden ve věku 94 let.

V Trutnově ve 13 hodin bude s vojenskými poctami pohřben válečný veterán a vězeň gulagu Jan Plovajko.

Na Vinohradském hřbitově v Praze se uskuteční vzpomínka na Olgu Havlovou, která zemřela před 24 lety. Přítomen bude i kněz Českobratrské církve evangelické Miroslav Endinger.

V Praze začíná u sester Dominikánek víkendové setkání Abram určené dívkám, které je součástí cyklu hledání a rozlišování životního povolání.

V kostele sv. Václava v Tišnově u Brna po večerní mši svaté v 18.50 bude přednáška o projektech Likvidace lepry v Indii, Libérii a Kolumbii.

NyníKomorní hudba
Skladba: Smyčcový kvartet C-dur op. 16 č. 5 - Andante sostenuto; Autor: Vranický Pavel; Soubor: Stamicovo kvarteto
02:00Tichá pošta (Rádio 7)
02:15Písně
03:00Folklorní okénko
04:00Písně
05:40Radio Vatikán (slovenské...
05:57Myšlenka na den

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony