Hlavní obsah

Přijímací zkoušky nanečisto si žáci vyzkouší v hodonínské průmyslovce

Novinky, Jana Slováková

Téměř šedesátka žáků ze základních škol okresu Hodonín si vyzkouší přijímací zkoušky nanečisto na hodonínské průmyslovce.

Foto: Jana Slováková

Průmyslovka Hodonín pořádá ve školním roce 2019/20 přijímačky nanečisto.

Článek

Přijímačky na střední školy se blíží, žáci a jejich rodiče vítají možnost zkusit si je nanečisto.

„Zkoušky nanečisto organizujeme každoročně. Je to už taková tradiční akce pro naše uchazeče. O účast je vždy velký zájem, k dnešnímu dni evidujeme skoro šedesátku přihlášek a zájemci se ještě stále mohou hlásit,” informoval ředitel Střední školy průmyslové a umělecké Ivo Kurz.

„Cílem přijímacích zkoušek nanečisto je, aby si uchazeči vyzkoušeli typy úloh a prošli si atmosférou zkoušek na naší střední škole. Před zahájením testů je zařazena taky instruktáž týkající se způsobu vyplňování testů a pravidel povoleného chování tak, jak to bude i u ostré verze přijímaček,” prozradila kantorka hodonínské školy Petra Hroudná.

„Uchazeči se mohou už nyní přihlásit online na webu školy, a to do 29. ledna. Přijímačky nanečisto proběhnou 4. února,” dodala pedagožka.

„Je to vstřícný krok naší školy. Žáci si zkusí oba testy, jak z matematiky, tak z jazyka českého. My jim je opravíme. Vše je jako při ostré verzi: dostanou přidělený registrační kód, podle kterého zjistí, jak dopadli. Dokonce jim na vyžádání zašleme mailem opravený test. Při ostrých přijímačkách jsou v cizím prostředí, jsou nervózní a tato akce by jim měla pomoci nervozity se zbavit. Taky zjistí, kde mají v učivu rezervy a mají ještě dost času do prvního termínu ostrých přijímaček (14.dubna 2020) něco dohnat,” uvedla Petra Hroudná.

Účast na přijímačkách nanečisto je zdarma, výsledky se nikam nezapočítávají.

Další informace: http://www.prumyslovka.cz/novinky/poradame-prijimaci-zkousky-nanecisto-2020

Reklama

Výběr článků

Načítám