Hlavní obsah

Koronavirus má na svědomí zatím nejmladší oběť, dosud zdravého třicátníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nákaze novým koronavirem 2019-nCoV v Číně podlehl 36letý doteď zdravý muž. Až doposud přitom úřady informovaly o tom, že je infekce vyvolávající komplikovaný zápal plic nebezpečná zejména pro starší a nemocné či jinak oslabené jedince. V pátek o tom informovala samospráva v provincii Chu-pej.

Foto: Profimedia.cz

Lékaři dělají, co mohou. Epidemii se ale čínským úřadům ale stále nedaří dostat pod kontrolu.

Článek

Muž, o němž čínská oficiální místa informovala jako o panu Li, byl ve vážném stavu hospitalizován 9. ledna poté, co ho tři dny sužovala horečka. Přes veškerou snahu lékařů infekci 23. ledna podlehl.

O tom, že by muž před nákazou trpěl jakoukoliv jinou chorobou, se čínská média ani úřady nezmiňují, přestože u ostatních obětí to zdůrazňovaly, upozornila americká stanice CNN.

Nový koronavirus má 26 obětí, karanténa se rozšiřuje na 10 měst s 60 miliony lidí

Svět

Dosud byl za nejmladší oběť epidemie považován osmačtyřicetiletý pacient, přičemž většina zemřelých byla starších šedesáti let.

Obavy z mutace viru

Epidemie koronaviru má zatím 26 potvrzených obětí, nakažených je více než 800. Hlavními příznaky nákazy virem 2019-nCoV jsou horečka, kašel a problémy s dýcháním. Komplikovaný zápal plic může vést ke kolapsu a smrti pacienta.

Epidemie koronaviru se v Číně vymyká kontrole

Svět

Ukázalo se navíc, že patogen spadající do stejného kmene jako koronavirus vyvolávající onemocnění SARS začal mutovat. To znamená, že se přizpůsobuje prostředí i hostitelům, je hůře identifikovatelný laboratorními testy a může být odolnější vůči nasazovaným antivirotikům.

Koronavirus mohli lidé chytit od hadů

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám