Econea.cz – Recenze internetového obchodu

Econea recenze e-shopu
Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

Econea.cz je jeden z největších českých e-shopů s ekologickými produkty. Já poměrně často píšu o věcech, které na Econea najdete. Už hodněkrát jsem u nich objednávala a často hledám zajímavé informace na jejich blogu.

Econea přidává do svojí nabídky pořád nové a nové produkty a značky a v podstatě tu najdete všechno od ekologické drogerie, přes přírodní kosmetiku, až po eko textilní výrobky. Každou značku pečlivě zkoumají, musí totiž splňovat podmínky šetrnosti k životnímu prostředí. V minulosti se dokonce stalo, že produkty určité značky byly kvůli změně složení z nabídky vyřazeny.

Můj poslední nákup na Econea.cz obsahoval tyto výrobky:

Jak se orientovat na e-shopu

Celý web je laděný do typické zelené barvy, bez které by to snad ani eko e-shop nemohl být. V horní části pod logem najdete šedou lištu, která vás navede na firemní blog (který opravdu doporučuji!), ale dozvíte se tu i veškeré informace o nákupu a můžete si přečíst i o celé myšlence, která za Econeou stojí.

Po levé straně pak najdete nabídku. Můžete si zobrazit buď kategorie produktů nebo všechny značky, které e-shop nabízí – těch je k dnešnímu dni skoro 100.

econea menu

Na hlavní straně se taky hned dozvíte, na kterou značku je tento měsíc sleva, a jaké jsou novinky v sortimentu.

Kategorie a výběr produktů

E-shop je logicky rozdělený do kategorií zboží, ve kterých se dá snadno pohybovat.

Nejširší výběr najdete u produktů pro domácnost – od eko drogerie a úklidových prostředků, přes nádoby a sáčky na potraviny, až po vychytávky na úsporu vody a energií.

Já jsem spokojená i s nabídkou přírodní kosmetiky. Není sice tak obrovská jako třeba na Biooo.cz, ale zase jsem tam našla opravdu zajímavé značky, které znám ze zahraničí, a v Česku jsou hůře dostupné.

Econea.cz hodně podporuje lokální značky z Česka, Slovenska a okolních zemí, aby produkty nemusely putovat přes půlku zeměkoule. Najdete tu třeba hodně hodně značek české přírodní kosmetiky.

Jediný nedostatek vidím v tom, že v jednotlivých kategoriích není žádná možnost filtrace podle značky nebo vlastností a zboží se nedá ani seřadit např. od nejlevnějšího.

Dost často proto nakupuji tak, že si zobrazím konkrétní značku a její zboží. Bohužel ani tady se zboží nedá filtrovat, rozdělit kategorií a řadit. Věřím ale tomu, že na této funkci Econea do budoucna zapracuje, protože konkurence roste rychlým tempem 🙂

Informace u produktů

U každého produktu najdete opravdu detailní popis. Je vidět, že na tom si Econea dává opravdu záležet. Uvedeno je, jak celé složení, tak obalový materiál a země původu. Nechybí informace o značce a odkazy na doplňující články na jejich blogu.

Skvělé jsou i tyto piktogramy, které vlastně označují, jak moc je daný výrobek šetrný k přírodě.

econea detail produktu

Akce a slevy na Econea.cz

Nejzajímavější jsou pro mě měsíční akce – každý měsíc je celý sortiment jedné vybrané značky zlevněný o 15 %. Většinou na ně upozorňuji v tady na blogu v postranním panelu (na mobilu musíte sjet až dolů pod článek).

Jinak na e-shopu nechybí klasická sekce s produkty ve slevě, kde se to neustále mění.

Za skvělý nápad považuji takzvané zlevňovače přepravyJedná se o produkty, které chce Econea podpořit a když si je koupíte, zlevní vám dopravu. U každého z těchto produktů je uvedeno, o kolik přesně. Samozřejmě nákupem více těchto produktů si můžete snížit dopravu až na nulu 🙂

Doprava a platba

Econea.cz posílá zboží do ČR i na Slovensko. Vybrat si můžete ze třech dopravců: GLS, Zásilkovky a České pošty. Liší se cenou dopravy a rychlostí dodání. Při nákupu nad 1800 Kč je doprava vždy zdarma.

Platit můžete on-line platební kartou, převodem z účtu nebo na dobírku s příplatkem 29 Kč.

Reklamace

Já jsem u Econea.cz ještě nikdy nic reklamovat nemusela, protože mi vše přišlo tak, jak má. Na e-shopu je ale uvedeno, že platí klasická záruka na zboží 2 roky, a reklamace bude vyřízena do 14 dnů.

Balení objednávek

Econea má na webu uvedeno, že „balí zero-waste“, což si trochu protiřečí, ale uznávám, že u e-shopu to asi dokonale zero-waste řešit nejde. Bohužel Econea nemá možnost osobního odběru, kde by se dal obalový materiál z objednávek redukovat úplně.

econea - ekologický balíček

Každopádně zboží vám přijde v již použité krabici (většinou jsou to krabice od dodavatelů), krabice je vystlaná novinami nebo jiným recyklovaným papírem, a přelepená papírovou páskou.


Výhody

  • – skvělé, pečlivě vybrané produkty
  • – hodně lokálních značek
  • – nadstandardní komunikace zákaznické podpory
  • – ekologické balení objednávky
  • – zajímavé slevy a akce
  • – produkty, které zlevní přepravu

Nevýhody

  • – nemají výdejní místa a kamenné prodejny
  • – nabídka zboží se nedá nijak filtrovat

Přihlašte se k odběru zelených novinek 💚

Jednou za měsíc vám pošleme přehled nejnovějších článků. Můžete se kdykoliv odhlásit 🙂

Přihlášením k odběru dáváte shouhlas s našimi Zásadami ochrany osobních údajů.

Naposledy aktualizováno 6. 12. 2023

Lucie

Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *