Hlavní obsah

Migranti se poprali s mexickou pohraniční stráží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Migranti mířící ze střední Ameriky do Spojených států se ve čtvrtek na hranicích Guatemaly a Mexika poprali s mexickou pohraniční stráží. Na záběrech zveřejněných agenturou Reuters je vidět, jak se davy migrantů potýkají s pohraničníky, kteří se chrání štíty. Mezi poutníky je mnoho žen a dětí. Někteří migranti byli zadrženi, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti mířící do USA se střetli s policií na mexických hranicíchVideo: Reuters

 
Článek

Napětí na hranici Guatemaly a Mexika eskalovalo poté, co jeden z migrantů zkolaboval na prudkém slunci.

Skupina patří ke karavaně migrantů, jak se označují lidé, kteří mnohdy i s celými rodinami utíkají před chudobou a kriminalitou organizovaných gangů z Hondurasu, Salvadoru či Guatemaly.

Sdružují se do větších skupin proto, že jim tak na cestě hrozí menší nebezpečí. Tato karavana čítá přes 3000 lidí. Mexiko avizovalo, že je nepustí na své území.

USA začaly s leteckými deportacemi do vnitrozemí Mexika

Amerika

Současný příliv migrantů je nejsilnější od doby, co mexický prezident Andres Manuel Lopez Obrador a zástupci několika dalších středoamerických zemí uzavřeli s americkým prezidentem Donaldem Trumpem dohodu o omezení tlaku na jižní hranici USA.

Šéf Bílého domu pohrozil, že pokud počet lidí dorážejících na americkou hranici znovu vzroste, uvalí na středoamerické země sankce.

Reklama

Výběr článků

Načítám