Hlavní obsah

Střelec na jihu Německa pozabíjel šest členů své rodiny

– Rot am See • Aktualizováno

Městečko Rot am See na jihu Německa se stalo v pátek v poledne svědkem krvavého rodinného dramatu. Šestadvacetiletý muž tam zastřelil šest lidí a další dva těžce zranil. Policie ho zadržela na místě tragédie, sdělil v pátek večer policejní prezident Reiner Möller. Muž zastřelil své rodiče a další příbuzné a poté zavolal policii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při střelbě v německém Rot am See zemřelo šest lidí, další utrpěli zraněníVideo: Reuters

 
Článek

Místem činu se stala místní restaurace s názvem Deutscher Kaiser na Bahnhofstraße. Policie uvedla, že byla informována o střelbě ve 12.45. Když policisté dorazili na místo, mrtví a zranění byli uvnitř restaurace a také před ní.

V budově bylo nalezeno šest obětí. Tři z nich jsou muži ve věku 36, 65, 69 let a tři ženy ve věku 36, 56, 62 let. Další dva lidé byli těžce zraněni, jeden z nich je v kritickém stavu. Motiv útoku zatím není jasný, ale muž zastřelil svou matku a otce a zbytek obětí jsou jeho další příbuzní. „Vycházíme z toho, že se jednalo o rodinné drama,“ uvedl policejní prezident Reiner Möller.

Pachatel ke svému činu použil poloautomatickou krátkou zbraň. Vzhledem k tomu, že se věnoval sportovní střelbě, měl zbrojní průkaz.

Část obětí, včetně vraha, žila v domě, kde se nachází restaurace. Muž se zatím  ke svému činu se nevyjádřil.

Jak uvádí server Südwestpresse, příbuzní střelce se měli v Rot am See účastnit pohřbu, který se měl konat v sobotu. Rodiče podezřelého údajně žili odděleně.

Foto: Stringer, Reuters

Forenzní technici před restaurací v městečku Rot am See, kde se stala střelba.

Rot am See se nachází asi 100 kilometrů severovýchodně od Stuttgartu a žije v něm 5200 obyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám