Hlavní obsah

V Íránu oběsili drogového bosse Krokodýla

V Íránu vypátrali mezinárodní síť pašeráků drog a oběsili jejího vůdce, který měl přezdívku Krokodýl z Perského zálivu. Podle sobotního oznámení íránské agentury ISNA, byl oběšen i jeden z kompliců tohoto muže, po kterém tajné služby pátraly pět let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Generální prokurátor provincie Hormozgán Alí Sálehí řekl, že „Krokodýl” měnil jména i krytí a zatčen byl v mezinárodních vodách, když přepravoval více než 100 tun drog. Muži podle prokurátora bylo 36 let a stál v čele jedné z největších drogových sítí v regionu. Sálehí jej před novináři identifikoval jen iniciálami A.Z. a neupřesnil ani datum popravy.

Sálehí dále uvedl, že šéf sítě do Íránu přivezl asi 400 tun drog a prostřednictvím íránského trhu s nemovitostmi zlegalizoval miliardy íránských ríjálů. Ostatní členové gangu byli odsouzeni dohromady ke 420 letům vězení a k pokutě v přepočtu 3,5 milionu korun. Podle íránských soudních zdrojů bylo v kauze souzeno 20 lidí.

Írán patří k zemím, které udělují a vykonávají tresty smrti. Statistiku o nich země nezveřejňuje, ale organizace Amnesty International uvádí, že v roce 2018 v Íránu popravili nejméně 253 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám