Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hospodyně marockého krále ukradla hodinky, stihl ji přísný trest

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Soud v marocké metropoli Rabatu v noci na dnešek odsoudil 15 lidí k trestům odnětí svobody od čtyř do 15 let za krádež luxusních hodinek krále Muhammada VI. Vůdkyní skupiny přitom byla hospodyně, která pracovala v jednom z královských paláců.

Šestapadesátiletý Muhammad VI. patří k nejbohatším lidem světa, má sbírku luxusních automobilů i obrazů a na jedné z fotografií zveřejněné na instagramu je zachycen ve chvíli, kdy měl na ruce luxusní hodinky značky Patek Philippe vykládané diamanty.

Jak informovala agentura AFP, hospodyně byla odsouzena k 15 letům vězení a její hlavní komplic ke stejně dlouhému trestu.

Žena podle soudců část ukradených hodinek roztavila a získaný drahý kov pak prodávala s pomocí spolupachatelů na trhu se zlatem. Obviněna byla z krádeže celkem 36 luxusních hodinek.

Zbylých 14 souzených lidí byli muži, kteří obchodují s drahými kovy, nebo prostředníci.

Skupina byla zatčena koncem loňského roku a obviněna z krádeže a založení zločineckého gangu. U soudu společníci hospodyně tvrdili, že o původu hodinek nic nevěděli.

Časopis Forbes marockého krále v roce 2014 zařadil k nejbohatším lidem planety a jeho majetek odhadl na 2,5 miliardy dolarů (57 miliard korun). Kromě sbírky luxusních aut a cenných obrazů má král také jachty. Hodinky Patek Philippe, které má král na ruce na fotografii, mají cenu 1,2 milionu dolarů.

Témata:  Maroko krádeže Muhammad VI.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy