Hlavní obsah

Další posila pro Perníkáře! Pardubice posílil ruský obránce Zacharčuk

Ruský hokejový obránce Stěpan Zacharčuk se stal novou posilou Pardubic. Do posledního celku extraligové tabulky zamířil třiatřicetiletý zadák z Nižněkamsku z Kontinentální ligy, kde jeho angažmá v minulých dnech předčasně skončilo. V KHL bývalý hráč Togliatti, Kazaně, Nižního Novgorodu a Vladivostoku sehrál včetně play off 520 zápasů.

Foto: Profimedia.cz

Ruský obránce Stěpan Zacharčuk se stal novou posilou Pardubic

Článek

"Management klubu při hledání hráčů pro posílení a doplnění týmu upřednostňoval hráče, kteří jsou spjati s Pardubicemi (Tomáš Rolinek, Karel Nedbal nebo Daniel Voženílek). Nicméně dohody mezi kluby ze začátku sezony nám neumožňují si tyto hráče stáhnout do Dynama a proto jsme hledali i v zahraničí," řekl klubovému webu člen představenstva Dynama Dušan Salfický.

"Jsme velice rádi, že se nám podařilo domluvit angažmá se Stěpanem, který má obrovské zkušenosti z KHL, které nám, pevně věřím, pomůžou v závěru sezony. Angažmá se Stěpanem se zdařilo jen díky tomu, že mu v Rusku vypověděli smlouvu na základě toho, že byl účastníkem dopravní nehody," dodal Salfický.

V této sezoně si Zacharčuk připsal za Nižněkamsk v 41 zápasech 12 bodů za čtyři branky a osm asistencí. Celkově v KHL nasbíral v 520 duelech 102 bodů za 28 gólů a 74 přihrávek

Reklama

Související témata: