Hlavní obsah

Pohroma pro Boleslav! Kapitán Matějovský dohrál, přetrhl si achilovku

La Valetta

Fotbalová Mladá Boleslav přišla o kapitána. Záložník Středočechů Marek Matějovský se v 8. minutě semifinálového souboje Tipsport Malta Cupu na národním stadionu Ta' Qali proti Dunajské Stredě (5:0) s bolestným výkřikem při zpracování míče skácel k zemi a po chvilkovém ošetření odjel sanitkou do nemocnice. Podle informací Sport.cz má 38letý bývalý reprezentant přetrženou achilovku na levé noze, soustředění pro něj skončilo a v neděli odcestuje domů, aby se podrobil operaci.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Záložník Mladé Boleslavi Marek Matějovský se na soustředění na Maltě během zápasu vážně zranil.

Článek
Fotogalerie

„Je to obrovská nepříjemnost, ale to patří k fotbalu a nedá se nic dělat. Mára je silný a věřím, že se brzy vrátí. Když to trochu otočím, tak je to šance pro další hráče," uvedl trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber, který zatím počítá především ztráty. Do Turecka přestoupil Mešanovič, do Ruska odchází Komličenko.

Léčba přetržené achilovky může trvat měsíce. „Přesto věřím, že bude mít chuť se vrátit. Je to Boleslavák, a i když nejsem majitel klubu, tak jsem skoro přesvědčený, že Mára bude v klubu doživotně něco dělat. Jestli má trénovat dorost, nebo být vedoucím mužstva, či ještě zkusit hrát, tak bych mu navrhoval tu třetí variantu. On se nemusí nikam vracet, nemusí nikam odcházet a my budeme všichni připraveni mu k tomu návratu, pokud bude samozřejmě chtít, pomoct. Ale znovu opakuji, že jsem přesvědčený, že chtít bude," podpořil Matějovského Weber.

"Pro Marka bohužel skončilo soustředění na Maltě i jarní sezona, ještě než začala. V neděli dopoledne odletí do Prahy, kde podstoupí operaci v dosud nestanoveném termínu. Každopádně se bez něho mužstvo bude muset obejít několik měsíců," uvedl na klubovém webu tiskový mluvčí Jiří Koros.

Mladoboleslavští si i bez svého lídra se slovenským soupeřem poradili, zvítězili 5:0 a postoupili do pondělního finále, kde se utkají se Zbrojovkou Brno. „Ale bylo znát, když Marek na hřišti není. Drží tým pohromadě, je to klíčový hráč, kapitán, legenda v Boleslavi. Všichni k němu chováme obrovský respekt. Přetržená achilovka je hodně nepříjemná věc," řekl autor prvního gólu Mladé Boleslavi na turnaji Jiří Klíma.

Matějovský si levou achilovku léčil. Hned v prvním utkání si ji ale zranil. „Dělal všechno, aby se co nejrychleji vrátil. Jezdil do Prahy trénovat na pás, aby noze ulehčil a bohužel se mu to takhle vrátilo. Čeká ho operace, ale já věřím, že to není konec, že se z toho dostane a ještě mi na nějaký gól nahraje," řekl střelec Tomáš Wágner.

Reklama

Související témata: