Hlavní obsah

Vloni cinkaly pro Dobrušku medaile na mistrovství světa, Evropy, republiky i přeboru kraje

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pestrou paletu představoval seznam nejlepších sportovců, sportovních kolektivů, trenérů a funkcionářů, kteří převzali 23. ledna ocenění za vzornou reprezentaci Dobrušky v roce 2019 ve velkém sále Společenského centra - Kina 70, kde jim tleskalo zaplněné hlediště.

Foto: Dana Ehlová

Nejlepší sportovci Dobrušky roku 2019.

Článek

Téměř sedm desítek let dělilo nejmladšího a nejstaršího oceněného, ještě větší rozdíl (odhadem bezmála osmdesát kilogramů) byl mezi nejtěžším a nejlehčím úspěšným sportovcem loňského roku. Podobně rozmanitou směsici tvořila i sportovní odvětví, v nichž dobrušští reprezentanti uspěli.

Mezi nejmladší se zařadily členky přípravky atletického oddílu, opačnou stranu věkového spektra zastupovali zasloužilý fotbalový funkcionář Josef Flégl a bývalý dlouholetý starosta TJ Sokol Josef Urban. Váhově nejlehčí  byly atletky a také mladší žáci fotbalu, zatímco mistr světa v bench pressu Alex Maryška „přiznal“ 110 kg živé váhy.

Tohoto siláka, stejně jako aktivní závodní kariéru končící moderní gymnastku Anitu Melišovou a skupinu dívčího atletického potěru představily medailonky, které měli možnost zhlédnout všichni účastníci slavnostního večera.

Do vybrané společnosti se dále a již tradičně zařadili skibobisté, florbalisti, národní házenkáři, kuželkáři, vodáci a členové TriClubu, podruhé také skialpinista Jan Pochobradský.

Díky nim cinkaly pro Dobrušku medaile na mistrovství světa, Evropy, naší republiky nebo přeboru kraje, také na světovém či českém poháru.

Slavnostní večer se uskutečnil za účasti hejtmana Královéhradeckého kraje Jiřího Štěpána, starosty Dobrušky Petra Lžíčaře, místostarostů Miroslava Sixty a Petra Sadovského, kteří spolu se zástupci oddílů, klubů a místních firem i škol předávali ceny.

V kulturní části dokázali žáci ZUŠ, že ani v této sféře nezůstává Dobruška nikterak pozadu, naopak. Saxofonové kvarteto, tanečníci, zpěvačka Alžběta Yaghobová a mažoretky Violet sklidili stejný potlesk jako sportovci.

Reklama

Výběr článků

Načítám