Hlavní obsah

FC Turín - Atalanta 0:7Janov se po remíze odpoutal z posledního místa

Fotbalisté Bergama deklasovali v 21. kole italské ligy FC Turín na jeho stadionu 7:0 a zaznamenali nejvyšší prvoligovou výhru v klubové historii. Hattrickem se na tom podílel Josip Iličič, dva góly přidal po pouhých pěti minutách pobytu na hřišti střídající Luis Muriel.

Foto: Gianluca Checchi, ČTK/AP

Opora Spalu Mattia Valoti

Článek

Slovinský útočník otevřel skóre v 17. minutě po přihrávce před prázdnou bránu. V 53. minutě pak Iličič pohotově rozehrál nařízenou standardní situaci u středového kruhu a dlouhým nákopem překonal vyběhnutého gólmana.

Svůj čtvrtý ligový hattrick od začátku roku 2018 završil o minutu později. Pouze Lionel Messi (7) a Sergio Agüero (6) mají za poslední dva roky v rámci pěti nejprestižnějších evropských lig na kontě více třígólových utkání.

Janov remizoval na hřišti Fiorentiny 0:0 a odpoutal se z posledního místa. Na dno tabulky klesla vinou horšího skóre Brescia, ve které působí i Češi Aleš Matějů a Jaromír Zmrhal.

Fiorentina neprohrála ani ve čtvrtém utkání pod vedením trenéra Giuseppeho Iachiniho, který nahradil Vincenza Montellu. Výrazně k tomu přispěl brankář Bartlomiej Dragowski, který chytil ve 12. minutě penaltu Domenicu Criscitovi. Polský gólman zneškodnil tři z posledních čtyř pokutových kopů, kterým čelil.

Boloňa bez zraněného Ladislava Krejčího zvítězila na hřišti Spalu Ferrara 3:1 a posunula se do horní poloviny tabulky. Ferrara má na 18. příčce stejně bodů jako poslední dva celky.

Italská fotbalová liga - 21. kolo:
Spal Ferrara - Boloňa 1:3 (23. Petagna z pen. - 24. vlastní Vicari, 59. Barrow, 63. Poli),
Fiorentina - FC Janov 0:0
FC Turín - Bergamo 0:7 (17., 53. a 54. Iličič, 86. z pen. a 88. Muriel, 29. Gosens, 45.+1 Zapata z pen.)

Reklama

Související témata: