Hlavní obsah

Zájem o tablety roste jen mírně, jasně vedou mobily

– Praha

Prodej tabletů loni mírně vzrostl, lidé je ale stále častěji nahrazují chytrými mobily s velkým displejem. Zatímco poptávka po tabletech se zvýšila o jednotky procent, prodej chytrých telefonů se za poslední čtyři roky zvýšil o polovinu. Vyplývá to z informací obchodníků. V pondělí uplyne deset let od představení tabletu iPad americké technologické firmy Apple.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Apple iPad (ilustrační foto)

Článek

Příklon k mobilním telefonům dokládají data o návštěvnosti webů. Zatímco počet uživatelů internetu přes mobilní telefon loni meziročně vzrostl o 30 procent na 5,6 milionu, počet návštěvníků z tabletů se zvýšil jen o necelá čtyři procenta na 1,75 milionu.

Tablety byly slepou uličkou, Google s nimi končí

Hardware

Prodej tabletů v posledních letech podle mluvčí e-shopu Mall.cz Pavly Hobíkové spíše stagnuje. "Jde o celosvětový trend a ani Česká republika není výjimka. Vrchol prodejů jsme zaznamenali na přelomu let 2014 a 2015. V loňském roce pak byl patrný mírný nárůst při uvedení nových modelů od značky Apple na trh," dodala.

V případě tabletů jde podle expertů o doplňkovou elektroniku, kterou zákazníci nepotřebují tolik obměňovat. Velmi často je také časem nahrazují chytrými telefony. Mezi pět nejprodávanějších značek tabletů patří Apple, Lenovo, Samsung, Huawei a iGET.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám