Úvod > Aktuality > Ledová Praha opět patří zvídavým dětem
Zážitky

Ledová Praha opět patří zvídavým dětem

  • Vydáno26. ledna 2020
Chcete se o pololetních prázdninách nejen bavit, ale také se něco dozvědět, navštívit zajímavá místa nebo se projít historickými částmi Prahy? Ledová Praha vám otevírá dveře muzeí, památek a dalších zajímavostí zdarma nebo za výrazně zlevněné vstupy. Stačí si jen vyzvednout Ledovou kartu a vaše putování může začít. Akce se koná od 31. ledna do 2. února 2020.
Zimní PrahaPro zvídavé, kteří se chtějí i o pololetních prázdninách něčemu přiučit, je opět akce Ledová Praha. Ta nabízí od 31. ledna do 2. února možnost vstupů zdarma či za zvýhodněné ceny do pražských muzeí a galerií. Pokud chcete tuto výhodu při svém víkendovém výletu využít, stačí si od pondělí 27. 1. vyzvednout Ledovou kartu v sídle pořadatele, pražského Pionýra (Senovážné náměstí 977/24). S ní potom můžete vy i vaše děti využít například vstupy zdarma v Národním památníku na Vítkově, Náprstkově muzeu, v Českém muzeum hudby, Muzeu Antonína Dvořáka, Muzeum Bedřicha Smetany, v Národopisném muzeum Národního muzea, Národní památník hrdinů Heydrichiády, nebo výstavu Království a kus pohádky k tomu v budově Rohlík na Kavčích horách nebo do Síně slávy českého fotbalu.

Ledová PrahaSe slevou se děti podívají například na Pražský hrad (okruh B), do Židovského muzea, Národního Zemědělského muzea, Poštovního muzea, do Botanické zahrady PF UK Na Slupi, Muzea Karlova mostu či do Staroměstské radnice, Muzea Karla Zemana, Lorety, Muzea pražských pověstí a strašidel, Muzea fantastických iluzí, NaFilM – Národní filmové muzeum, Síně slávy českého hokeje a na řadu dalších míst. Více informací o jednotlivých akcích a dalších institucí, které jsou zapojeny do programu Ledové Prahy, naleznete na webových stránkách akce.
Království železnic v Praze na Smíchově – největší modelová železnice v ČR

Království železnic v Praze na Smíchově – největší modelová železnice v ČR

Přijďte se podívat na úžasný malý svět Království železnic! Uvidíte stovky metrů kolejí, desítky modelů vlaků, modely aut, které si dávají přednost na křižovatkách, modely významných staveb a míst České republiky a zažijete unikátní atmosféru střídání dne a noci. Součástí je i obří Model Prahy.

Muzeum Antonína Dvořáka v Praze

Muzeum Antonína Dvořáka v Praze

V nádherném barokním letohrádku, zvaném Amerika na Praze 2, sídlí Muzeum Antonína Dvořáka. Celoročně je zde přístupná expozice o Antonínu Dvořákovi a kromě krásné barokní architektury si zde můžete prohlédnout např. Dvořákův psací stůl či jeho klavír.

Muzeum fantastických iluzí

Muzeum fantastických iluzí

Nejzábavnější muzeum v Praze a jeho fascinující svět neskutečných optických klamů a iluzí. Perfektní zábava pro všechny bez rozdílu věku. Více jak 150 interaktivních zábavných exponátů.

Národní zemědělské muzeum – obory zemědělství ve všech podobách v Praze

Národní zemědělské muzeum – obory zemědělství ve všech podobách v Praze

Hlavní budova Národního zemědělského muzea na Letné nabízí unikátní pohled na zemědělství a fenomény s ním spojené. Zabývá se lesnictvím, rybářstvím, gastronomií, myslivostí, zemědělskou technikou a dalšími obory. Na střeše je vyhlídková terasa a příjemný trávník na posezení.

Poštovní muzeum v Praze

Poštovní muzeum v Praze

Sběratelé i zájemci historie známek mohou navštívit Poštovní muzeum v Praze, kde si prohlédnou např. expozici poštovních známek, unikátů i padělků, známky nejstarší, ale i specializované sbírky a dopisy s otisky razítek.

Muzeum alchymistů a mágů staré Prahy

Muzeum alchymistů a mágů staré Prahy

Muzeum vás zavede do atmosféry renesanční půdní laboratoře Edwarda Kelleyho. Připraven je pro vás zážitek na jaký se nezapomíná a jaký si budete chtít časem zopakovat.

Interaktivní filmové muzeum NaFilM v Praze

Interaktivní filmové muzeum NaFilM v Praze

Národní filmové muzeum NaFilM přibližuje fascinující svět filmu a nabízí zážitek pro děti i dospělé. Během návštěvy budete objevovat, jak film funguje, a poznávat jeho historii zábavnou a interaktivní formou. Zažijte film jinak!

Muzeum Karla Zemana v Praze – filmové zázraky na počkání

Muzeum Karla Zemana v Praze – filmové zázraky na počkání

Muzeum Karla Zemana představuje celoživotní dílo světově uznávaného filmového tvůrce a rovněž filmové triky, kterými proslavil českou kinematografii 20. století. Seznámíte se zde s původními Zemanovými nákresy filmových scén, fotodokumentací z realizace filmů a jeho filmovými postupy.

Národní památník na Vítkově

Národní památník na Vítkově

Od roku 2000 spravuje Národní muzeum Národní památník na Vítkově se známou sochou Jana Žižky na vrcholu.

Pražský hrad – nejkrásnější a největší hradní komplex

Pražský hrad – nejkrásnější a největší hradní komplex

Pražský hrad, který je tradičním sídlem českých panovníků a od roku 1918 také sídlem prezidenta republiky, je nejnavštěvovanější památkou Česka. Postupnými přístavbami a úpravami Pražského hradu vznikl jeden z největších hradních komplexů na světě, který denně navštěvují tisíce návštěvníků.

Staroměstská radnice v Praze – prohlídka historických prostor i orloje

Staroměstská radnice v Praze – prohlídka historických prostor i orloje

Historické sály s cennými malbami, gotická kaple s pohledem na figury apoštolů, gotická věž s vyhlídkou, orloj i románsko-gotické podzemí radnice s náznakovou historickou expozicí, to vše se skrývá ve Staroměstské radnici.

Národopisné muzeum Národního muzea

Národopisné muzeum Národního muzea

Klasicistní Letohrádek Kinských je umístěný na úbočí bývalých vinic vrchu Petřína v Kinského zahradě. Muzeum nabízí výstavy představující unikáty lidové kultury českých zemí i Evropy, vystoupení folklorních souborů, kurzy tradičních řemesel, lidových tanců či výtvarné dílny.

České muzeum hudby

České muzeum hudby

České muzeum hudby schraňuje ve svých sbírkách více než 700 000 hudebních exponátů. Kromě notového archivu, sbírky hudebních nástrojů nebo hudební fonotéky také pozůstalosti Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany a dalších významných hudebních osobností.

Židovské muzeum v Praze – největší muzeum svého druhu v Evropě

Židovské muzeum v Praze – největší muzeum svého druhu v Evropě

Muzeum pečuje o jednu z nejrozsáhlejších sbírek judaik na světě. Ta obsahuje na 40 000 sbírkových předmětů a 100 000 knih.

Nová budova Národního muzea

Nová budova Národního muzea

Nová budova Národního muzea tvoří výrazný architektonický kontrast k Historické budově Národního muzea na Václavském náměstí, s níž byla trvale spojena podzemní chodbou do jednoho muzejního komplexu. Najdete zde expozice dějin 20. století a Dětské muzeum.

Museum Kampa – objevte sbírky umění 20. století

Museum Kampa – objevte sbírky umění 20. století

Prohlídka Musea Kampa, možná i s odborným výkladem, vás zavede do tajů světa moderního umění. Museum Kampa, Nadace Jana a Medy Mládkových, pečuje o rozsáhlé sbírky dvou ikon v dějinách umění 20. století, Františka Kupky a Otto Gutfreunda, a o Sbírku středoevropského moderního umění.

Muzeum pražských pověstí a strašidel

Muzeum pražských pověstí a strašidel

Muzeum pražských pověstí a strašidel v pražské Mostecké ulici představuje výběr z nejznámějších a nejzajímavějších strašidel a pověstí staré Prahy. Vydejte se na cestu časem a poznejte tajemství Prahy při setkání s bytostmi, které tu jistě byly kdysi a snad jsou také dodnes.

Botanická zahrada Univerzity Karlovy – za tichým světem rostlin Na Slupi

Botanická zahrada Univerzity Karlovy – za tichým světem rostlin Na Slupi

Expozice botanické zahrady UK v Praze na Karlově jsou rozděleny na skleníkové a venkovní. Ve sklenících je stálá expozice tropů a suchých subtropů. Nejcennější expozicí je kolekce Středoevropské květeny, založená v roce 1904.

Muzeum Bedřicha Smetany v Praze

Muzeum Bedřicha Smetany v Praze

Budova muzea se řadí k nejkrásnějším novorenesančním stavbám v Praze. Nalézá se v sousedství Karlova mostu a náleží ke komplexu budov dřívějších Staroměstských mlýnů. Je odtud jedinečný pohled na řeku Vltavu a panorama Pražského hradu.

Další aktuality

Zlatý kuchař: Králem české gastronomie se stal Jan Knedla!

V anketě Zlatý kuchař vyhlašované Gastro&Hotel profi revue získali nejlepší kuchaři České republiky „kuchařského Oskara“ za rok 2023. Vítězem v osmém ročníku ankety Zlatý kuchař je Jan Knedla z restaurace Papilio ve Vysokém Újezdě. Na druhém místě se umístil vítěz loňského ročníku Marek Fichtner z pražské restaurace Červený jelen. Třetí je Jan Punčochář, který provozuje restauraci U Matěje na pražské Hanspaulce. Do síně slávy za celoživotní přínos české gastronomii vstoupil mezinárodně oceňovaný Vladislav Stuparič
Praha | Gurmánská turistika

Tipy na víkend v Praze a okolí

Kudy z nudy přináší aktuální tipy na víkend (20.4. – 21.4.) v Praze a jejím okolí. Čeká na vás romantika, sport, výlety do přírody, výstavy, koncerty i adrenalinové zážitky, programy pro rodiny s dětmi a další aktivity: Otevírání turistické sezony ve Zruči nad Sázavou, Sezóna chřestu 2024 – kupte si jej na farmě v Hostíně u Vojkovic, Bylinkový den v Národním zemědělském muzeu, Ekofest – Den Země v Malešicích 2024, Pochod krajinou barona Ringhoffera. Vyberte si zajímavé akce a naplánujte s námi program na víkend!
Praha | Zážitky

100 let od úmrtí Franze Kafky: Hlavní město Praha nabídne pestrý kulturní program po celý rok 2024

Nejen pro Pražany připravilo Hlavní město Praha a Ministerstvo kultury program Rok Franze Kafky zahrnující řadu zajímavých akcí a projektů s kafkovskou tematikou. Kromě toho se v ulicích Prahy můžete setkat se speciálně nazdobenou tramvají s motivy Kafkova života. Ta bude brázdit pražské ulice po celý rok. K výročí byly spuštěny také dva weby, kde zájemci najdou veškeré informace o slavném spisovateli, připravované eventy, ale též ikonická místa v Praze a vycházky s průvodci po místech Kafkova mládí a dalších let jeho života. Pokud byste se chtěli sami vypravit do míst, která Franze Kafku připomínají, určitě se vám budou hodit kafkovské tipy, které pro vás připravil portál Kudy z nudy.
Praha | Kultura

Vydejte se do skleníku Fata Morgana za křehkou motýlí krásou

Botanická zahrada hl. m. Prahy v Troji opět připravila oblíbenou výstavu motýlů. Letošní ročník je zaměřený na jejich migraci. Do Prahy bylo přivezeno přes 5000 kukel z motýlí farmy ve Stratfordu nad Avonou. Z kukel umístěných na různých místech skleníku se od 19. dubna 2024 postupně vylíhnou pestrobarevní křehcí krasavci. Nebudou chybět nádherní Morpho peleides s blankytně modrými křídly, noční martináči Attacus atlas, velcí soví motýli rodu Caligae nebo známý motýlí cestovatel monarcha stěhovavý. Přijít si je prohlédnout do Fata Morgany, budou na vás čekat až do 2. června. Otevřeno je denně kromě pondělí od 9:00 do 18:00 hodin.
Praha | Příroda

Mercedes-Benz Prague Fashion Week zve na módní novinky do Tyršova domu

Největší módní událost v Česku. Neobvyklé prostory. Přehlídka aktuálních kolekcí od návrhářů z domova i zahraničí, značky zvučných jmen, atraktivní publikum ze světa módy, designu, umění a byznysu. To všechno je Mercedes-Benz Prague Fashion Week, který se letos koná od 18. dubna do 20. dubna 2024 v sídle České obce sokolské na Újezdu, v Tyršově domě.
Praha | Zážitky

7 věcí, které nevíte… o michelinských hvězdičkách a oceněných restauracích

Mít svou restauraci uvedenou v renomovaném průvodci Michelin a získat alespoň jednu michelinskou hvězdu, to je pro většinu kuchařů nejlepší způsob ocenění jejich práce. Také Česko má v oblasti gurmánské turistiky co nabídnout. Vydejte se s Kudy z nudy na cestu po restauracích, které vytoužené ocenění získaly, i po těch, které se na něj zatím těší.
Praha | Gurmánská turistika

Znáte pražské vinice?

Málokterý z návštěvníků Prahy by v hlavním městě hledal vinice – a přece jich je zde dost. I když existovaly již za ranného středověku, největší rozkvět vysazování révy vinné přišel za Karla IV. roku 1358. Panovník tehdy nařídil vystavět vinice na 23 kilometrů od centra města a dal z Rakouských zemí, Porýní a Francie dovézt tisíce sazenic révy, které se uchytily na Vyšehradě, Letné, v Troji, Libni, nad Smíchovem a na Vinohradech. Máte chuť se za nimi vypravit? Kde všude je najdete vám prozradí Kudy z nudy.
Praha | Příroda

Evropa v Česku: proč máme rádi Lucembursko?

Země jako ze starých pohádek, středověké hrady, městečko Esch-sur-Sure anebo hlavní město Lucemburk s katedrálou Notre Dame, v jejíž kryptě jsou uloženy ostatky českého krále Jana Lucemburského: je tolik věcí, které máme rádi v Lucembursku! Seriál o evropských zemích pokračuje na západě Evropy, v jedné z nejmenších evropských zemí. Pojďte s Kudy z nudy poznat Lucembursko!
Praha | Památky