Hlavní obsah

Babiš svolal na pondělí Bezpečnostní radu státu kvůli koronaviru

Praha
Aktualizováno

Kvůli šíření nebezpečného koronaviru svolal premiér Andrej Babiš (ANO) na pondělí Bezpečnostní radu státu. První možný případ infekce v neděli ohlásilo Rakousko, tři nemocné má od pátku Francie. Podle premiéra se Bezpečnostní rada státu sejde v 07:00, o hodinu později začíná schůze vlády.

Foto: Novinky

Interview Andrej Babiš

Článek

„Úzce spolupracujeme s letištěm – dnes již jsou k dispozici informace na letišti o možných rizicích pro cestovatele a jak mají postupovat, pokud se necítí zdravotně dobře,” uvedl premiér v neděli na svém facebookovém profilu.

Tam také zveřejnil doporučení lidem, aby se před nákazou chránili podobně, jako se chrání proti chřipce.

Podle Babiše se již teď na letišti kontroluje, zda někdo z cestujících vykazuje příznaky onemocnění. Jakým způsobem takové kontroly probíhají, neupřesnil. Na nedělní odpoledne je svolána tisková konference ministra zdravotnictví.

Bezpečnostní rada státu je stálý pracovní orgán vlády pro koordinaci problematiky bezpečnosti země. Jejími členy jsou vedle premiéra a vicepremiérů v současnosti ministři obrany, zahraničních věcí, dopravy a zdravotnictví. Právo účastnit se jednání má i prezident. Řádné schůze se konají nejméně jednou za čtvrt roku.

Koronavirus se šíří stále rychleji. A bude hůř, varovala Čína

Svět

Ve Vietnamu kvůli koronaviru skončil první Čech v péči lékařů, je hospitalizován v nemocnici ve vietnamském Danangu.

České ministerstvo zahraničí v pátek doporučilo Čechům, aby necestovali do osmi měst v čínské provincii Chu-pej, která tamní úřady uzavřely kvůli výskytu nákazy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám