Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Táta jim zastřelil mámu Helenku (†47): Dětem z Rychnova předali miliony!

Autor: chal - 
27. ledna 2020
05:25

Sourozenci Dominika (23), Nikol (19) a Patrik (13) loni v červenci tragicky přišli o mámu. Na náměstí v Rychnově nad Kněžnou ji zastřelil jejich otec, kterého se kvůli tomu sami zřekli. Děti tak v jednom okamžiku ztratily oba rodiče, lidé je ale na pospas osudu nenechali. Ve veřejné sbírce, která skončila na konci roku, se vybralo přes tři miliony korun!

Helena (†47) se loni 11. července večer s manželem Miloslavem (50) sešla v restauraci U Zvonu na náměstí v Rychnově nad Kněžnou, aby probrali rodinné poměry. Už delší dobu byly v rodině velké problémy, nejstarší dcera dokonce později mluvila o týrání ze strany Miloslava!

Když ovšem Helena manželovi oznámila, že podala žádost o rozvod a nehodlá ji stáhnout, následovalo něco šokujícího. Miloslav vytáhl pistoli a z bezprostřední blízkosti střelil matku svých dětí do hlavy. Žena při převozu do nemocnice zemřela. Miloslav pak jen čekal na policii, aby ho zadržela.

Případ vyvolal mezi lidmi velké emoce. Po ztrátě maminky se dětem rozhodl pomoci Rychnov nad Kněžnou vypsáním veřejné sbírky. Událost vyvolala nebývalou vlnu solidarity, lidé během necelých dvou dnů na transparentní účet naposílali víc jak milion! Peníze dál přicházely raketovým tempem, během dvou týdnů to celkem dělalo téměř dva miliony korun!

Veřejná sbírka běžela do konce minulého roku a na účtu se sešla pěkná suma. Celkem lidé pro sirotky shromáždili 3 253 773 korun, kterou si mezi sebe děti rozdělí poměrně podle jednoduchého klíče - čím víc času jim zbývá do 26. narozenin, tím více peněz dostanou. 

Vlastimil se policistům k činu doznal a soud na něj uvalil vazbu. Za vraždu mu hrozí 18 let vězení.

Sydney ( 2. února 2020 21:08 )

To je moc krásné, mám velkou radost, lidí jsou zlatí a mají srdíčka,taky jsem těm dětem přispěla. Přejí vám všem hodně štěstí zdraví a lásky a pohodový život.

frantacizek ( 27. ledna 2020 17:05 )

tohle je od lidí krásný, i když maminku už jim to nevrátí..

j_dc_cv ( 27. ledna 2020 07:36 )

Z článku: "Helena (†47) se loni 11. července večer s manželem Miloslavem (50) sešla"

"Miloslav vytáhl pistoli"

A na konci autor napíše:"Vlastimil se policistům k činu doznal"

Kua, to si to po sobě nemůžete přečíst? Prostě amatéři. Články si cucate z prstu, pravda vás nezajímá, chyby v článcích, jména střílíte jak se vám zachce.

I bulvár by měl mít alespoň nějakou úroveň.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání