Hlavní obsah

Auto srazilo čtyři děti na hlídaném přechodu

Pardubice
Aktualizováno

Na přechodu pro chodce přímo před školou v Rohovládově Bělé na Pardubicku srazil v pondělí volkskwagen čtyři děti. Všechny skončily v nemocnici, jedno z dětí přepravil vrtulník. Okolnosti nehody vyšetřuje policie. U přechodu měla být podle policie osoba pověřená obecním úřadem, která na přecházení silnice dohlížela.

Foto: Mapy.cz

Přechod pro chodce v Rohovládově Bělé na Pardubicku

Článek

Nehoda se stala v obci Rohovládova Bělá kolem 7. hodiny. „Jeden hoch utrpěl vážné poranění horní poloviny těla a byl převezen do Hradce Králové. Ostatní děti měly lehčí zranění,“ uvedl mluvčí záchranky Aleš Malý.

Podle mluvčí policie Markéty Janovské jsou zranění ve věku 10 až 12 let. „Nehoda se stala na přechodu u školy. Pětačtyřicetiletý řidič vozidla Volkswagen Golf srazil čtyři děti, následně do vozu zezadu narazilo další auto,“ řekla Janovská.

Foto: HZS Pardubického kraje

Nehoda v Rohovládově Bělé na Pardubicku

Alkohol u řidiče volkswagenu vyloučila dechová zkouška. Příčiny nehody policie zjišťuje.

Podle informací Práva jde o lehčí zranění, děti jsou v nemocnici především na kontrole pro případ, že by nastaly nečekané komplikace. „U pětačtyřicetiletého řidiče vozidla Volkswagen Golf požití alkoholu před jízdou vyloučila dechová zkouška. Do jeho vozidla následně narazilo další auto,“ doplnila Janovská.

Nákladní auto srazilo v Brně seniora, na místě zemřel

Krimi

Přechod podle ní byl pod dohledem osoby pověřené obecním úřadem, která měla dohlížet na bezpečný přechod dětí. Policisté se budou zabývat také mírou její odpovědnosti na nehodě.

Silnicí I/36 řidiči přes Rohovládovu Bělou, Voleč a Bukovku často najíždějí z Pardubic na D11.

Dopravní frekvence se tu zvýšila opět začátkem letošního roku, kdy řidiči kamionů musí platit mýto na silnici I/37 z Pardubic do Opatovic nad Labem.

Reklama

Výběr článků

Načítám