Hlavní obsah

Kovozoo zve na unikátní minigolfové hřiště, jamky navrhlo devět výtvarníků

Novinky, Veronika Friedlová

Kovozoo ve Starém Městě láká na další interaktivní projekt. Tentokrát jde o spojení umění a zábavy. Devět výtvarníků navrhlo minigolfové jamky, které jsou nejen originální, ale především plně hratelné, a dohromady tvoří unikátní minigolfové hřiště, které pobaví všechny generace.

Foto: Archiv KOVOZOO
Článek

Můžete hrát minigolf na závodní dráze, v kočičím ráji, v pokoji z minulého režimu či se trefit do klobouku kouzelníka Pokustona zapůjčeného od Boba a Bobka.

Minigolfové hřiště je umístěno v přízemí Kongresového centra v Kovozoo Staré Město od 15. ledna a je přístupné všem návštěvníkům jako jedna z mnoha tematických expozic Kovozoo.

Zadání pro výtvarníky bylo jednoduché - vytvořit minigolfovou jamku, která musí jít zahrát a musí být neobyčejná. Každý z autorů svou jamku zpracoval podle originálního výtvarného návrhu, takže budou návštěvníkům při honičce za co nejlepším výsledkem oči přecházet. Do projektu se zapojili výtvarníci Marie Hlad, Jakub Grec, Jan Hrubeš, Petr Popelka a Pavel Bartoš, Lukáš Urbanec, Richard Fischer, Lukáš Kalivoda a Karey Rawitscher.

Minigolfové hřiště bude v Kovozoo otevřeno každý den, až do 15. března. Od pondělí do pátku od 10:00 do 17:00 hodin a o víkendu od 10:00 do 18:00 hodin. Školní skupiny si mohou prohlídku objednat v dopoledních hodinách již od 8:00 hodin. Není totiž nic lepšího, než se učit fyziku na minigolfu. Nevěříte? Vždyť snaha dostat míček do jamky přece není nic jiného, než zapojení fyzikálních zákonů v praxi a to navíc velice zábavnou formou.

A kdo se vyřádí na minigolfu, může se jít inspirovat, poučit a zabavit v dalších částech Kovozoo, která se nachází v zajímavém a netradičním prostředí zrekonstruovaného areálu bývalého cukrovaru ve Starém Městě u Uherského Hradiště.

Další informace o projektu, otevíracích hodinách, expozicích a vstupném najdou návštěvníci na www.kovozoo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám