Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Příliš osobní známost a Dolittle

Novinky, Stanislav Dvořák

V premiérový víkend se na první místo žebříčku návštěvnosti kin dostal česko-slovenský film Marty Ferencové Příliš osobní známost. Na druhém místě je Dolittle.

Foto: Bioscop

Petra Hřebíčková a Tatiana Vilhelmová

Článek

Drama Příliš osobní známost míchá romantické motivy a rodinné tragédie. V hlavních rolích hrají Petra Hřebíčková, Tatiana Dyková, Eliška Balzerová a méně známí zahraniční herci. Snímek se dočkal velmi špatných reakcí v tisku i na internetových serverech.

Na druhém místě přežívá Dolittle, americký rodinný pohádkový film s Robertem Downeym Jr. v hlavní roli. Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel.

Foto: CinemArt

Zleva Roman Griffin Davis, Taika Waititi a Scarlett Johanssonová ve filmu Králíček Jojo.

Jeden drzý kluk si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolali ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu zvířecích přátel.

Třetí místo patří snímku Králíček Jojo. Protiválečná satira o malém chlapci, který touží být nacistou, si vysloužila nominaci na Oscara.

Vlastníci a Staříci. Kritici nominovali české filmy roku 2019

Film
Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Příliš osobní známost96 366
2.1.Dolittle24 991
3.-Králíček Jojo24 481
4.2.Mizerové navždy19 088
5.3.Případ mrtvého nebožtíka13 824
6.5.Ledové království 212 605
7.6.Jumanji: Další level12 097
8.11.Špioni v převleku10 552
9.9.Vlastníci5 914
10.40.Velké přání3 442
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám