Hlavní obsah

Na Jadranu se zřítil do moře chorvatský vojenský vrtulník

Při havárii vrtulníku chorvatské armády nad Jaderským mořem v pondělí zahynul pilot, po zbylém členovi posádky se pátrá. Informují o tom místní média. Stroj Kiowa Warrior OH-58D se účastnil cvičného letu u pobřeží střední Dalmácie, příčina neštěstí se zjišťuje.

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev, ČTK/AP

Záchranná operace po pádu chorvatské vojenské helikoptéry do moře

Článek

„Do moře z dosud nezjištěného důvodu spadla vojenská helikoptéra se dvěma členy posádky. Jeden pilot byl nalezen a bohužel zemřel. Mezitím intenzivně pátráme po druhém pilotovi,“ uvedl podle televize N1 ministr obrany Damir Krstičević. „Vyjadřuji soustrast rodině pilota, který zahynul.“

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev, ČTK/AP

Záchranáři nedaleko Šibeniku přebírají z lodi tělo zemřelého chorvatského pilota, který spadl s armádním vrtulníkem do moře

Podle velitele chorvatského letectva Michaela Križanece na místě neštěstí zůstal druhý vrtulník. Místním rybářům se podařilo vyprostit tělo jednoho z pilotů, oživovací pokusy však skončily neúspěšně.

Za nehodu Bryantova vrtulníku nejspíš mohla hustá mlha

Amerika

Neštěstí se stalo v mořském průlivu mezi ostrovem Zlarin a pevninou u dalmatského města Šibenik. Vrtulník teď spočívá na dně v hloubce 30 metrů. Není jasné, zda druhý člen posádky zůstal ve stroji zaklíněný.

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev, ČTK/AP

Záchranná operace po pádu chorvatské vojenské helikoptéry do moře

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám