Lukáš Hutla je součástí světové elity na ledové ploché dráze

Pardubický závodník na ledové ploché dráze Lukáš Hutla si nejdříve prožil velké zklamání, aby následně šel štěstí naproti. Účastnil se kvalifikačního závodu ve Švédsku, který měl určit šestku závodníku, kteří doplní stálé účastníky série Ice Speedway Gladiators. Vítěz této série se stává mistrem světa.

Po své poslední jízdě měl Lukáš stejně bodů jako místní borec Martin Haarahiltunen a oba museli do rozjezdu o poslední šesté místo zaručující postup. Tam byl ovšem lepší švédský závodník. Při této sportovní smůle zůstala ještě pořád šance dostat se do série, jenž určí světového šampiona a to přes dvě divoké karty, které určí pořadatel série.

Tady přišla ovšem smůla číslo dvě, když Lukáš Hutla neobdržel jako první nepostupující divokou kartu, ale stal se prvním náhradníkem série. Cesta mezi elitu se tedy zdála být uzavřená. Důvodem proč se nezúčastnit závodů jsou různá. Lukáš otočil pro první dva závody série kolem štěstí na svojí stranu svojí připraveností. Vyřídil si ruská víza pro případ, že by někdo ze závodníků nemohl do kazašského Almaty, kde se jedou první dva závody série dorazit. V Rusku závodníci totiž zanechají své závodní speciály, které jim pořadatel dopraví do Almaty.

Právě ruská víza hrají hlavní roli v Lukášově účasti v prvních závodech, protože pořadatelem série určená divoká karta nizozemský závodník Bart Schaap ruská víza vyřízena včas nemá. Asi tak nějak si cení udělení divoké karty pro celý seriál. Tento víkend tedy máme opět komu fandit při závodech Ice Speedway Gladiators. Lukáš Hutla má šanci sbírat zkušenosti v nejtěžších závodech ploché dráhy na ledě.

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist