Teijin založí v Evropě novou pobočku na rozšíření svých kapacit v oblasti vývoje, návrhu, výroby prototypů a hodnocení technických nabídek

Firma Teijin Limited dnes oznámila, že v únoru v německém městě Wuppertal založí společnost Teijin Automotive Center Europe GmbH (TACE), která bude její novou technickou základnou pro divizi automobilových kompozitních dílů. Nově založená pobočka bude mít na starosti vývoj, návrh, výrobu a hodnocení prototypů a také marketingový a technický výzkum v oblasti automobilových dílů nové generace a bude využívat znalostí a zkušeností celé skupiny Teijin Group tak, aby pro vozidla nové generace nabízela špičková a inovativní řešení založená na využití různých materiálů.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Zde si můžete celou tiskovou zprávu prohlédnout: https://www.businesswire.com/news/home/20200127005758/en/

Dceřiná společnost TACE skupině Teijin umožní posílit své kapacity a stane se silnou platformou pro spolupráci mezi jednotlivými evropskými společnostmi v rámci skupiny Teijin Group. Očekává se, že nová dceřiná firma pomůže urychlit vývoj, návrh, výrobu prototypů a hodnocení technologických nabídek. Později by se dceřiná společnost TACE měla také zapojit do marketingových a výzkumných aktivit společnosti a hledat příležitosti pro nové akvizice a spojení. Firma se bude zaměřovat hlavně na urychlení společného vývoje nových produktů pro evropské automobilky a na uspokojení rostoucí poptávky po větší pružnosti, produktivitě a hospodárnosti při vývoji nových produktů se zaměřením hlavně na snižování jejich hmotnosti a zvyšování pevnosti a odolnosti.

Kromě toho bude firma vyhledávat příležitosti pro vybudování dalších technologických základen pro automobilové kompozitní díly ve Spojených státech amerických a v Číně s cílem uspokojit poptávku na těchto trzích a udržet si pozici globálního poskytovatele špičkových řešení.

Cílem skupiny Teijin v oblasti prodeje automobilových kompozitních dílců je dosáhnout do roku 2030 tržeb ve výši 2 miliard dolarů (zhruba 1,7 miliardy eur).

V rámci probíhajícího přechodu k autonomním, sdíleným, propojeným a elektrickým automobilům (CASE) v současné době automobilový průmysl urychleně mění své obchodní modely tak, aby automobilky vyráběly lehčí, multifunkční vozidla nové generace. V roce 2017 skupina Teijin koupila společnost Continental Structural Plastics (CSP), aby se stala hlavním dodavatelem automobilových kompozitních dílů z různých materiálů. V Evropě francouzská pobočka CSP otevře novou továrnu na výrobu forem a navíc skupina Teijin koupila portugalskou firmu Inapal Plásticos a společnost Benet Automotive v České republice.

Za účelem maximálního zhodnocení výše uvedených kroků se skupina Teijin rozhodla ještě více posílit své kapacity v Evropě a organicky propojit své vývojové a prodejní funkce na evropském trhu automobilových kompozitních dílů tak, abychom dokázali uspokojit poptávku výrobců automobilů v nadcházející éře CASE.

O skupině Teijin Group

Teijin (TSE: 3401) je technologická nadnárodní firma, která nabízí moderní řešení v oblasti ochrany životního prostředí, bezpečnosti, zabezpečení a ochrany před riziky. V rámci své činnosti firma bere ohledy na demografické změny a zaměřuje se na rozšiřování povědomí o nutnosti ochrany zdraví. Mezi hlavní obory činnosti firmy patří výrobky z umělých vláken, jako jsou aramid, uhlíková vlákna a kompozity, výrobky pro zdravotnictví, zpracování pryskyřic a plastů, výroba polyesterových vláken, úpravy výrobků a informační technologie. Součástí skupiny je více než 170 firem se zhruba 20 tisíci zaměstnanci ve více než 20 zemích světa. Konsolidované tržby firmy za daňový rok končící 31. březnem 2019 dosáhly výše 888,6 miliard jenů (8,1 miliardy dolarů) a celková hodnota aktiv činila 1 020,7 miliard jenů (9,3 miliardy dolarů). Více informací najdete na webových stránkách www.teijin.com.

Prohlédněte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200127005758/en/

Kontaktní informace

Kontakt pro tisk

Corporate Communications

Teijin Limited

+81 3 3506 4055

pr@teijin.co.jp

Zdroj: Teijin Limited

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova Japonsko-Německo-automoto-stroje-trh-Teijin Limited

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Obchod, marketing
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.