Okamžitě zrušme veškeré přímé lety z Prahy do Číny

Antonín Fryč, politické hnutí Trikolóra

Antonín Fryč, politické hnutí Trikolóra

Epidemie koronaviru, který se objevil v čínském Wu-chanu, si již vyžádala přes 130 obětí a na 6000 nakažených. Koronavir dorazil během několika dní od vypuknutí epidemie také do Evropy a rychlost, kterou se nebezpečný virus z Číny šíří do dalších zemí je znepokojující. Česko již také hlásí několik podezření nákazy koronavirem, které ale prozatím nebyly potvrzeny.

Podle prestižního děkana Gabriela Leunga z Hongkongské univerzity se epidemie koronaviru zdvojnásobuje každého 6,2 dne. Matematický model Hongkongské univerzity dokonce předpovídá, že počet nakažených infekcí koronavirem se v Číně zvýší na 150.000 nových případů každý den mezi koncem dubna a začátkem května.

Tyto údaje potvrzují předpovědi nejlepších virologů, kteří tvrdí, že koronavirus je desetkrát horší než SARS.

Včerejšího dne britská letecká společnost British Airways oznámila, že s okamžitou platností ruší kvůli epidemii koronaviru všechny přímé spoje s pevninskou Čínou. Po několika hodinách se stejnými kroky přišla také německá letecká společnost Lufthansa včetně sesterských společností Swiss a Austrian Airlines.

Koronavirus znepokojuje celý svět, ale poněkud švejkovsky nechává klidnými české politiky a českou vládu. Premiér Andrej Babiš chce zlepšit opatření kvůli koronaviru tím, že každá posádka letadla, které přistane v České republice, bude dopředu informovat pasažéry o tom, že pokud někdo má nějaké dýchací problémy, má pocit, že je nemocný, měl by vyhledat lékařskou pomoc.

Vhledem k nebezpečnosti nákazy a světových opatřeních je tento přístup velmi laxní a bohužel je hazardováním se zdravím a bezpečností českých občanů.

Okamžitě musí být přijata daleko silnější preventivní opatření, které ochrání naše spoluobčany.

Prvním a nejdůležitějším krokem k prevenci zavlečení koronaviru do České republiky je okamžité zrušení leteckého spojení mezi Prahou a pevninskou Čínou. Inkubační doba koronaviru se pohybuje mezi 2 až 14 dny (doba od nakažení do propuknutí nemoci) a nakažení mohou už během ní nakazit další osoby. Cestující z Číny, kteří mohou být nakaženi koronavirem, tedy nemusí během letu projevovat žádné příznaky nakažení, a přesto ohrožovat naše zdraví.

Vyzývám tímto pana premiéra Babiše k okamžitým činům vedoucím k zastavení leteckého spojení Prahy s pevninskou Čínou jako prvního kroku k ochraně zdraví našich občanů.

Antonín Fryč, politické hnutí Trikolóra

Kontakt:

Antonín Fryč

Předseda Krajské rady Středočeského kraje

mail: fryc@volimtrikoloru.cz

Klíčová slova ČR-Čína-zdraví-letectví-koronavirus-firmy-Maxwell International

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Auto-moto, doprava a stroje
Politika, veřejná správa a soudy
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.